Tapusu olmayan evde kiracı
Merhaba
Kooperatif den devir sözleşmesi ile 4 ay önce bir daire aldık. Tapusu henüz yok, kooparatife ortaklık sözleşmem var.. (xx nolu daire için)
Bu evin içinde kiracı var kiraları düzgün veriyor (eski ev sahibi ile sözleşmesi varmış ama benimle herhangi bir sözleşmemiz de yok) ama evde ben oturmak istediğim için kiracıyı çıkarmam gerek. nasıl bir yol izlemem gerekir.
herhangi bir sözleşmemiz yok. dava aşamasına gelirsek, tapu olmadığı için sorun olur mu ? ve dava ne kadar sürer ?
teşekkürler
Re: Tapusu olmayan evde kiracı..
Devir alınca içindeki kiracıya noterden bir ay içinde (bu süre önemlidir)mecuru satın aldığınızı, kiraları vereceğiniz hesaba yatırmasını, kendiniz oturacağınızdan kira akdini yenilemeyeceğinizi altı ay içinde evi tahliye etmesini ihtar edeceksiniz. Kolay gelsin
cevabınız için teşekkürler ama alalı 4 ay olduğu için bu şekilde olmaz. Şunu sorsam ; kira gününü örneğin 1 hafta geçirirse ihtar çekebiliyor muyum ? bu şekilde 2 ihtar olursa tahliye davası açabilir miyim ? bu dava ne kadar sürer ? (tapu yok yanlız kooperatif üyelik sözleşmem var tekrar hatırlatayım cevap verirken göz önüne alırsanız sevinirim)
Taktınız tapuya ama. Siz kiralayana halefsiniz artık. Sözleşmesi ne zaman bitiyor kiracının? Kira sözleşmesinden örnek varmı sizde? varsa muacceliyet şartı varsa 2 haklı ihtardan faydalanamazsınız kanaatindeyim.
ok tapuyu geçtim :) eski sözleşmesi var, 2 senelik kiralamış. şimdi 2 kere kirayı geciktirirse 2 kere ihtar çekip dava açamazmıyım ? diğer önemli konu da şu : 2 senelik kiraladığı için kira dönemi sonu 2 yılın sonunu mu oluyor yoksa kanunda bu 1 sene olarak mı tanımlanmış ?
Kira kontarı kaç yıllık yapılmışsa o sürenin dolmasıyla biter yenilenmeyeceği ihtar edilmezse bir yıl uzar. Eski de olsa sözleşmesinde muacceliyet şartı varsa iki haklı ihtardan yararlanamazsınız.
Engin bey çok teşekkürler. son bir soru daha soracğım. anladığım kadarıyla ben ihtarla falan kiracıyı çıkaramıyorum :) peki ben oturmak istiyorum diye bir seçenek yok mu ?
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.
son soru demiştim ama iyice netleşmesi için toparlamak istedim. kiracımla 2 senelik sözleşmem olsa ve kiralarını düzgün verse dahi ben kira dönemi sonunu beklemeden yani 2 sene beklemeden ihtiyaç sebebiyle dava açabiliyorum anladığım kadarıyla ?
yorumu olan varmı acaba ? kiracımla 2 senelik sözleşmem olsa ve kiralarını düzgün verse dahi ben kira dönemi sonunu beklemeden yani 2 sene beklemeden ihtiyaç sebebiyle dava açabiliyormuyum ? bende kiradayım çünkü kendi evime çıkmak istiyorum..