Eve 7 gün içerinse mal beyanında bulunmamız için bir kağıt geldi
İyi günler bize 2 gün önce geçmişte kalan bir borçtan ötürü mahkeme tarafından bir kagıt gonderıldı ve 7 gun ıcerısınde mal beyanında bulunmamızı ıstemısler. Durumu soyle anlatayım hacız babama gelmıs durumda ve beraber yasıyoruz ben ogrencıyım kendıme aıt dayımın almıs oldugu bır Pc var ve bundan baska ele avuca sıgar hıcbırseyımızde yok evde. Eger 7 gun ıcınde mal beyanında bulunmaz ısek hacız memurları mı gelecek gelırse ne zman gelecek ve ben Pc nın kendıme aıt olmadıgını savunur ısem bu kagıda ıslenecek mı kaybetmekten korkuyorum sahıb olsugum tek sey bu. Yardımcı olursanız sevınırım teşekkürler. Ayrıca sunu da eklemek ıstıyorum odeyecek durumumuz yok ve ve malımızda yok borc mıktarı 5 000 tl cıvarında sonuc ne olur?
Re: Eve 7 gün içerinse mal beyanında bulunmamız için bir kağıt geldi
öncelikle gelen evrakın icra dairesinden olup olmadığını bilinmesi gerekir eğer icra dairesinden ise takip şekine bakılması lazım,ödeme emri adi takip ise yani örnek 7 ise 7 gün içerisinde icra dairesine itirazda bulunup icra takibini durdurabilirsin aleyhine açılacak mahkemede ise borcunun olmadığını ıspatlaman gerekir aksi halde babanızın evi olmasının bir anlamı yok haciz işlemi için alacaklının insiyatifine kalmıştır, bence bir avukata gelen evraklarla bir danışmanı tavsiye ederim...
Mal beyanında bulunmanıza bence gerek yok. Siz mal beyanında bulunsanızda bulunmasanızda hacize gelirler. Neticede evde olan PC niz, televizyon, bulaşık makinası,...vs haciz ederler, avukat isterse haciz ettiklerini kaldırabilir. PC niz sizin için çok değerliyse hava kararıncaya kadar saklayın, sadece hava karardıktan sonra kullanın. Böylelikle PC nizi bulamazlar ve haciz edemezler. Geçmiş olsun.
Alıntı:
tuncerbolsoy rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler bize 2 gün önce geçmişte kalan bir borçtan ötürü mahkeme tarafından bir kagıt gonderıldı ve 7 gun ıcerısınde mal beyanında bulunmamızı ıstemısler. Durumu soyle anlatayım hacız babama gelmıs durumda ve beraber yasıyoruz ben ogrencıyım kendıme aıt dayımın almıs oldugu bır Pc var ve bundan baska ele avuca sıgar hıcbırseyımızde yok evde. Eger 7 gun ıcınde mal beyanında bulunmaz ısek hacız memurları mı gelecek gelırse ne zman gelecek ve ben Pc nın kendıme aıt olmadıgını savunur ısem bu kagıda ıslenecek mı kaybetmekten korkuyorum sahıb olsugum tek sey bu. Yardımcı olursanız sevınırım teşekkürler. Ayrıca sunu da eklemek ıstıyorum odeyecek durumumuz yok ve ve malımızda yok borc mıktarı 5 000 tl cıvarında sonuc ne olur?
Borc ailede kime ait babanamı sanamı.?
borç babamın üzerine bilgi veren arkadaşlara teşekkürler