Babamın vefatından sonra yapılan haksızlıklar hakkında
hayırlı günler
babamın vefatı üzerine annem erkek kardeşimle beraber oturmak istiyor anneme dedemden kalan ve babama dedemden kalan tüm mirası satarak kardeşime ev alacağını kalan ev borcunu babamın emekli maaşıyla ödeyeceğini şuanki evde annemin vefatından sonra bana kalacağını söylüyor...bu hukuken haksızlık sayılmazmı ..anneme ve babama dedelerimden kalan miras ,babamın emekli maaşı ve babamın evini kimbilir nezamana kadar kardeşim kullanacak ve ben bekleyeceğim..
soru 1....babama dedemden kalan hakkımı alabilirmiyim çünkü babam vefat etti...ancak amcamlar şimdilik satmayı düşünmüyor ben ne yapabilirm...
soru 2 anneme dedemden kalan hakkımı alabilirmiyim annem yaşıyor
soru 3 .... eğer miras davası açar isem mal paylaşımı sonucu anneme kalan hakların tamamını kardeşime vermesini engelleyebilirmiyim
soru 4 ...annem ssklı çalışıyor babamın maaşını alabilirmi....
yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Re: Babamın vefatından sonra yapılan haksızlıklar hakkında
1-Babanıza dedenizden kalan mallarla ilgili veraset ilamı ile varisliğinizi ispat edip ortaklığın giderilmesini isteyebilirsiniz.
2-Anneniz yaşadıkça ona ait mallarda siz bir hak iddia edemezsiniz. Ancak çok yaşlı, müsrif, akıl hastası vs. sebeplerle hacir altına alınması söz konusu olabilir.
3-Anneniz bütün malları kardeşinize bırakırsa tasarrufun iptalini isteyebilirsiniz.
4-Emin değilim mali müşavir üyeler cevaplar umarım.
Babam 01,05,2007'de Nijerya'da Cat Constrakin'da mimar olarak üç büyük görevden birinde çalışıyordu. Fakat, geçen sene 28 Mayıs 2008'de vefat etti. Vefat sebebi; ülke şartlarından olan sivrisinek sokması malaryadan vefat etti. 10 günde zorlama sonucu cenazesi gönderildi. Özel eşyalarıda Türk sefaretinin çabalarıyla 4 ay sonra elimize geçti. Orada bulduğumuz bir Türk kanalıyla bir avukat bulduk ve dava açmak istedik ama avukat ölmeden önceki 1 aylık maaşını almamızı, herhangi bir tazminat davası için çok büyük paralar ödememiz gerektiğini ve sonuca ulaşamayabileceğimizi söyledi. Ama bahsettikleri maaş hâlâ elimize ulaşmadı. Ülke ölüm kağıdına kendi ülkelerinde 'normal ölüm' olarak yazmış. Biz bu durumun sonucunda oldukça maddi sıkıntı çektik, onların maaşı vermemeleri ve bi anda kesilen gelir bizi oldukça sıkıntıya soktu. Abimde bende öğrenciyiz, anneminde geliri yok. Lakin bizim ülkemizde sıtmadan ölüm yoktur, oldukça nadir görülür. Şirket babamın sağlık hakkını koruyamadı. Ölmeden 3 ay öncede sıtmadan hastaneye yatmış. Bu durumda biz Türk hükümetinden avukat istiyoruz ve haklarımızı savunmasını istiyoruz. Şirkete ve Nijerya hükümetine dava açmak istiyoruz. Bunun için İstanbul avukatlar barosundan avukat istemek için ne yapmamız gerekir? Sonuç olarak hakkımızı alabilir miyiz?
İstanbul barosundan telefonla ön bilgi alıp bizzat giderek yardım isteyebilirsiniz.