Anonim Şirketinde hisse sorunu ve sırketten cıkarılma
Merhabalar;
Bir Anonim şirketinde %7 ortaklık payım bulunmukta ve bunun dahılınde de yonetım kurulunda adım gecmekte ve 2.dereceden ımza yetkım var. Fakat yıldırma yoluyla belırtılen sırketten ayrıldım ve bunun karsılıgında herhangı bır gelırım kalmadı. Bunun dısında bu ortaklık payım ıcın ne yapabılırım. Sırketı zararda gostermek suretıyle benden para talep edebılırler mı. Yada elımden cıkarmak ıcın nasılbır yol ızlemeyelım.
Yardımlarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım.
Re: Anonim Şirketinde hisse sorunu ve sırketten cıkarılma
Alıntı:
sensei34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Bir Anonim şirketinde %7 ortaklık payım bulunmukta ve bunun dahılınde de yonetım kurulunda adım gecmekte ve 2.dereceden ımza yetkım var. Fakat yıldırma yoluyla belırtılen sırketten ayrıldım ve bunun karsılıgında herhangı bır gelırım kalmadı. Bunun dısında bu ortaklık payım ıcın ne yapabılırım. Sırketı zararda gostermek suretıyle benden para talep edebılırler mı. Yada elımden cıkarmak ıcın nasılbır yol ızlemeyelım.
Yardımlarınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım.
Sizden para talep edemezler. Hisselerinizi istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Saygılar, fakat daha konu hakkında daha açık bir bilgi vrebilirmisiniz acaba
Selçuk bey yanıtınız için çok teşekkür ederim saygılar fakat konu hakkında daha açık bilgi veremezmisniz acaba ?
Alıntı:
sensei34 rumuzlu üyeden alıntı
Selçuk bey yanıtınız için çok teşekkür ederim saygılar fakat konu hakkında daha açık bilgi veremezmisniz acaba ?
Kanunen şirket ortaklarını şirket zararını karşılamaya mecbur edecek hiç bir yol yoktur. Tüm ortaklar oy birliği ile karar bile alsa biri zarar payın ödemek istemezse ödemez. Daha sonraki yıllarda kar çıkarsa şirket o kar payından önceki yıllardaki zarar payını düşerek kalan kısmı öder.
Siz daha açık sorarsanız yardımcı olmak mümkündür. Yoksa yukarıda ki gereksiz ve uzun açıklamalar yapmak zorunda kalacağım.