10 ay hapis cezası aldım 5728 sayılı kanuna göre
Ben Polis Memuru olarak çalışırken 2006 yılında mahkemeden görevi kötüye kullanma suçundan 10 ay hapis cezası aldım.2007 yılında yargıtayca cezam onandı ve ben hapis cezasını yattım.
İdare mahkemesine dava açtım ama davayı kaybettim. Davayı Danıştaya temyiz ettim halen davam devam etmektedir.
Şubat 2008 yılında 5237 sayılı Kanununun Devlet memurları Kanununun 48/A 5 maddesindeki değişikliğe göre tekrar polisliğe geri dönebilirmiyim birde bunla ilgili karar örneği varsa ve gönderirseniz şükranlarımı sunarım.
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim
Re: 10 ay hapis cezası aldım 5728 sayılı kanuna göre
hiç kimsenini bilgisi yok gaaliba
yardım edecek kimse yok
İdare mahkemesi, dava konusu işlemin tesis edildiği tarihteki hukuki durumunu yargılar. Bu nedenle, Danıştay'ın da aynı doğrultuda karar vermesi beklenir.
5237 sayılı yasanın size bir hak tanıdığını düşünüyorsanız, kurumunuza bu amaçla başvuruda bulunmanız; başvurunuz reddedilirse dava açmanız gerekir.
sayın kantoroncu
5237 sayılı yasaya göre DMK 48A/5 maddesinde Devlet Memurluğu için 1 yıldan fazla ceza alanlar Devlet Memuru olamaz diyor benim davam hala Danıştay da; Danıştay hala karar vermiş değil.
Bu çıkan yasayı dikkate almadan mı karar verirler onu anlayamadım.
ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
-----------
Anladığım kadarıyla yukarıda iki gurup suç sayılmakta.Birincisi kasten işlenmiş ve bir yıl veya daha fazla hapsi gerektiren herhangibir suçtan mahkûm olmak.
İkincisi ise madde metninde ".. ya da affa uğramış olsa bile..." bölümünden itibaren sayılan -hapis cezası isterse bir ay olsun- suçlardan birini işleyenler.
Burada önemli olan sizin 10 ay hapis cezası almanız değil, işlediğiniz suçun ikinci bölümde sayılan suçlardan bir sayılıp sayılmayacağıdır.Göründüğü kadarıyla suçunuz bu suçlar içinde sayılmıyor.Görev talebiniz reddedilirse, iş mahkemeye gidecek demektir.Mahkeme suçunuzun yukarıdaki madde çerçevesinde sayılan suçlardan biri işlenmiş kabul ederse idare haklı, etmezse idare haksız olacaktır.Arkadaşın dediği gibi "İdarenin cevabına göre " hareket edeceksiniz.Şu andaki davanızda ise verilecek karar, İdarenin hakkınızda yaptığı işlemin hukuka uygun olup olmadığıdır.Göreve devam edip etmeyeceğinizle ilgili değildir.
Görüşüm böyledir.
İyi günler...
cevap verip beni aydınlatanlara çok teşekkür ederim