Haciz işlemleri nasıl yapılır
3 adet alacaklı olduğum senet protesto ve icra işlemi neticesinde şu aşamada sürüncemede beklemekte. Avukatımım verdiği bilgiler tatmin edici olmadığından hukuki net'deki avukat arkadaşlardan bilgi almak istedim. Senet 2009 yılına ait (1-2-3 aylar) Borçlu taraf mal beyanında bulunmak zorundamı. Zorunda ise yanlış beyanda bulunursa ne yapabilirim. Avukatım mal beyanında bulunmak zorunda değil diyor. Haciz işlemi için borçlunun ikamet ettiği eve buda babasının evi haciz işlemi yapabilirmiyiz neleri haciz edebiliriz. Babasının evindeki eşyalardan fatura beyan edemediklerini haciz edebilirmiyiz. Bu gibi durumlarda senet icra işlemi yapıldıktan sonra başkaca yasal yaptırım yokmudur. Bu kadar uğraş sonucu ödemesse bizde üstüne bir bardak soğuk su mu içiyoruz. Duyumlarıma göre Borçlu taraf avukatı mahkeme olacağını söylemiş benim avukatım öyle bir şey olmaz diyor. Bir türlü anlamadım. Başka avukatmı tutsam. cvb verecek avukat arkadaşlara teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.
Re: Haciz işlemleri nasıl yapılır
Sorunuzu şurdan burdan borç aldım kredi çektim çekim yazıldı nasıl tüyerim? kabilinden sorular soran yorumlar yapan üyelerin görmesini ve cevaplamasını çok isterim.
pardon hocam ama ne demek istediğinizi anlamadım. Bu cvb iyi bişeymi yoksa kötü birşeymi. Ha bunun farklı amaçla yazılmış bir soru olduğu düşünceniz var ise ki ben öle algıladım, size hemen gerekli bilgileri veririm ve araştırırsınız. Ha iyi niyetli yazılmış ise gerçekten yardımcı olacak bir cvb size yakışırdı. Hukuka hiç inancım kalmadığı bu dönemde ki bu senetlerin dışında tazminatımı ödemeyen şirketin malvarlığına defalarca uyarılmasına rağmen tedbir bile koymak zaruretini hissetmeyen ve benim gibi 70 kişinin ahını alan bir hakime,(şirketin malvarlığı dava gününden sonra diğer davaya kadar 2 ay içinde tamamen satılmıştır.) elimide senetler olmasına rağmen tahsil edeceğim bir yasa olmayan yasalara vasaire vesaire...........
Yorum sizinle direkt ilgili değildi.
Avukatınızın gerekeni yaptığına inanıyorum. Mal beyanında bulunma mecburiyeti kalkmadı ama bulunmamaktan hapis cezası kalktı. Mal beyanında bulununcaya kadar hapsen tazyik var ama yalan dolan bi dilekçe ile kalkıyor o tazyik de.
Borçlu babası ile birlikte yaşıyor anladığım kadarı ile babasının evinde haciz yapmanız zor ama imkansız değil. Zorluğu icra memurlarının bu tür iddialarda hemen yılmaları, yeddieminlerin her malı almak istememeleri aldıkları için üç beş aylık parayı peşin istemeleri, babasının iddia edeceği istihkak iddiasıyla uğraşmanın ayrı bir dert olduğu, haczedilen malların satışının ayrı bir dert olduğu vs. başlıca sebep olarak sayılabilir.
Sıkıntınızı anlıyorum ama durum bu. Güneş bir gün alacaklıya ve mağdura da doğacak şimdilik borçlu ve suçlunun günü.
teşekkür ederim. O zaman kaldırsınlar ticaretten ve ticaret hukukundan çeki senedi hiç bir bağlayıcılığı olmayan sadece dolandırıcıların işine gelen evrakla ticareti ve hala çek ile ilgili hafifletici bağışlayıcı yasalar çıkarmaya çalışan insanlarıda anlamıyorum ya hiç ticaret yapmamış yada onlarda dolandırıcılıkla ticaret yapmışlar demekki. hocam kolay gelsin.
Kesinlikle aynı fikirdeyim bu cılız yaptırımlarla millet mağdur olacağına çeki senedi kaldırsalar daha iyi olur sistem kendi çaresini üretir.
Çarelerde demokrasi tükenmez diye boşuna demiyorlar. :)
hocam cvb yazdınız diye yazıyorum. zamanınızı alıyorum. Arkadaşlarım var getir senetleri yarı parasını hemen peşin al hesabın kapansın gerisi senedi alanların diyorlar. Ama ben istemedim. Bu yasalar mafyaların ekmeğine yağ sürmektir. Senelerce eğitim gören gençlerin onların eğitim için harcadığı maddi manevi bedellerin devletin yaptığı masrafların heba olması ve çapulculara iş imkanları ve para kaynakları yaratmaktan başka bir şey değil bu yasalar. O zaman herkes illegal tahsilat yapanlara gitsin demek oluyor bu yasalar. çok yazık.