Re: Kendi senedine itiraz
Alıntı:
huntersss rumuzlu üyeden alıntı
15000tl lik acağıma karşı bir senet aldım seneti borcu olan kendi el yazısı ile yazdı senetin gunu gecti ben icra kanalı ile protesto çektim yanıt geldi ama borclu senete itiraz davası acmış kendisi seneti doldurken rakamda duzeltme yapmıştı ama yazıda düzeltme yok kendi yazısı rakamda öyle. Bana sentte oynama yapmış diye dava acmış suc duyurusunda bulunmuş. Ben değil kendisi yaptı ama sadece ramakamda yazıda birşey yok. Buna göre ben ne yapabilirim itirazı kabul olurmu ben karşıya maddi tazminat davası bilirmiyim. Benim mesleğim oğretmenlik birde tazminat acarken nasıl bedel berleye bilirim. yardımcı olursanız sevinirim..
Zaten dava sonunda mahkeme yüzde 40 icra inkar tazminatına hükmeder,dava açmanıza gerek yok..
yuzde 40 tazminat tüm para bedelinemi ayrıca savcı mahkemeyi reddeterse yani dava acmazsa ne yapmam gerek uzerime atılan suç için nasıl tazminat davası acabilirim daha doğrusu acabilirmiyim
Alıntı:
huntersss rumuzlu üyeden alıntı
ben icra kanalı ile protesto çektim
Senedi kambiyo takiplerine özgü icra takibine koydunuz tahrifat nedeniyle takibin iptalini istedi öyle değilmi?
günü geçmiş seneti icra dairesine götürüp protesto çektirdim. cevap dönünce bana karşı senette oynamış diye evrakta sahtecilik yapmaktan suc duyurusunda bulunmuş. Ama dediğim gibi rakamı yazarken kendisi duzelti yazıda kendisinin. yazıda bir düzeltme yok. Ben kanuni olarak ne yapabilirim. bir avukat tutsam masrafları kime ait olur. Tazminat isteye bilirmiyim dava acılırsa ne yapmam gerek savcı davayı açmazsa ne yapmam gerek yardım için teşekür ederim
İcra dairesinden ödeme emri tebliğ edilmiştir. Protestoyu noterler çeker.
Siz önce savcılığa güzel bir savunma verin itiraz davasına da cevap dilekçesi ile yanıt verin inkar tazminatı isteyin.
Savcılıktan takipsizlik çıkarsa yada dava açılıp beraat ederseniz şikayet ve tazminat yoluna gidersiniz.
Avukat tutarsanız masrafları size ait olur. Kolay gelsin.
itiraz adavasına cevap dilekçesini nasıl vereceğim
Siz nasıl vermek isterdiniz?