Senet kullanımı ile ilgili bilgi
Hepinize iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim,
Benim sorum, senet kullanımı ile ilgili.
Senet imzalamak koşulu ile birine borçlanan şahıs,
kendi el yazısı ile, kendi adını ve soyadını doğru, adres ve imzasını sahte doldurur ise,
bu senetin geçerliliği nedir acaba?
En kısa zamanda sizlerden cevap bekliyorum lütfen.
İlginiz ve duyarlılığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: Senet kullanımı ile ilgili bilgi
Alıntı:
ardacavdar rumuzlu üyeden alıntı
Hepinize iyi günler ve iyi çalışmalar dilerim,
Benim sorum, senet kullanımı ile ilgili.
Senet imzalamak koşulu ile birine borçlanan şahıs,
kendi el yazısı ile, kendi adını ve soyadını doğru, adres ve imzasını sahte doldurur ise,
bu senetin geçerliliği nedir acaba?
En kısa zamanda sizlerden cevap bekliyorum lütfen.
İlginiz ve duyarlılığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
seneti kendisi el yazıs ile doldurup imzalamışsa adresi sahte bile olsa senet geçerlidir. Ancak senedi ödemesi için tebligat yapacağınız bir adresi bilmeniz gerekir. Borçluya ulaşabileceğiniz bir adres var mı?
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
seneti kendisi el yazıs ile doldurup imzalamışsa adresi sahte bile olsa senet geçerlidir. Ancak senedi ödemesi için tebligat yapacağınız bir adresi bilmeniz gerekir. Borçluya ulaşabileceğiniz bir adres var mı?
Cevabınız için teşekkür ederim.
Mesele şu...
Bir ürün satışı gerçekleştirdim.
Ödemenin bir kısmı nakit, bir kısmı da kredi kartı ile yapıldı.
Kalanı için ise senet imzalandı.
Kişiye bir süredir ulaşamıyorum.
Kendisi ile ilgili de kimlik fotokopisi, cep telefon numarası ve elimdeki senet dışında bir bilgi yok.
Piyasada yaptığım birkaç araştırma sonucunda, büyük olasılık ile imzanın kendi imzası olmadığını, adresinin de şehir dışında boş bir araziye ait olduğunu öğrendim.
Hatta adres tamamen sahte bile olabilir.
Senet üzerindeki yazısı da biraz bozuk; acaba el yazısını da anlaşılmaması için değiştirmiş olabilir mi bilemiyorum.
Anlıyacağınız biraz karmaşanın içerisinde kaldım.
Alıntı:
ardacavdar rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim.
Mesele şu...
Bir ürün satışı gerçekleştirdim.
Ödemenin bir kısmı nakit, bir kısmı da kredi kartı ile yapıldı.
Kalanı için ise senet imzalandı.
Kişiye bir süredir ulaşamıyorum.
Kendisi ile ilgili de kimlik fotokopisi, cep telefon numarası ve elimdeki senet dışında bir bilgi yok.
Piyasada yaptığım birkaç araştırma sonucunda, büyük olasılık ile imzanın kendi imzası olmadığını, adresinin de şehir dışında boş bir araziye ait olduğunu öğrendim.
Hatta adres tamamen sahte bile olabilir.
Senet üzerindeki yazısı da biraz bozuk; acaba el yazısını da anlaşılmaması için değiştirmiş olabilir mi bilemiyorum.
Anlıyacağınız biraz karmaşanın içerisinde kaldım.
adresi yoksa borçluda kayıpsa senedi tahsil etmeniz zor gözüküyor...
Hocam benimde bir sorum olacak;
Bir arkadaşa borç verdik ama kendisi ödeme yapmıyor. O da ben de aynı kurumda aynı ilde memuruz.Şimdi ben ondan borcun(1800 TL) karşılığında senet alsam ve aynı bankadan maaş aldığımız için bankaya versem onlar bu işi takip ederler mi?. Son olarak bana ne kadar masrafı olur? Ona göre senede miktarı gireyim. Yok eğer bankadan tahsil edemeyeceksem nasıl bir yol takip etmeliyim. Yeni üye olduğum için bu başlık altında yazışıyorum. Bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim.
Alıntı:
z.s.kavlak rumuzlu üyeden alıntı
Hocam benimde bir sorum olacak;
Bir arkadaşa borç verdik ama kendisi ödeme yapmıyor. O da ben de aynı kurumda aynı ilde memuruz.Şimdi ben ondan borcun(1800 TL) karşılığında senet alsam ve aynı bankadan maaş aldığımız için bankaya versem onlar bu işi takip ederler mi?. Son olarak bana ne kadar masrafı olur? Ona göre senede miktarı gireyim. Yok eğer bankadan tahsil edemeyeceksem nasıl bir yol takip etmeliyim. Yeni üye olduğum için bu başlık altında yazışıyorum. Bir yanlışlık yaptıysam özür dilerim.
Banka parayı maaşından kesip size yatırmaz veya senedi içinden tahsil etmez. Senetle ilgili arkadaşınıza ödeme yapması için yazı gönderir. Ödeme yapmazsa protesto çeker ve senedi size geri verir. Sizin sonra bir avukatla anlaşarak senedi tahsil için icraya vermeniz gerekir. Oda maaşında başka hacizler varsa sıraya geçerseniz..
arkdşlar bi konuda bilginize danışmak istiyorum.elimde 4 adet sadece imzalı senet war.bunları nasıl doldurmam gerekiyor.bu senetler elden werilen borç karşılığı alınmıştır.we hepsine teker teker 50 bin lira ciwarında bi rakam yazılacaktır.bunları tahsil etmemin kolaylaşması için nasıl doldurabilirim.wwe daha sonra nasıl tahsil edebilirim.bilgilendirirseniz sewnirim
arkadaşlar bi konuda bilginizi almak istiyorum.elimde 4 adet boş senet war sadece imzalı.bunları borç karşılığnda aldım.her birine yaklaşık olarak 50 lira yazılacak.bu senetlerin tahsilatını kolaylaştırmak için nasıl doldurmalıyım bu senetleri?we daha sonra nasıl tahsil edebilirim?kişi zorla imzalatıldığını idddaa ederse we bunu kanıtlayamazsa ödemeyi yapmak zorunda kalır mı?cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
4 adet 50 lira lık senedi neden zorla attırsın desin ki?
Borç karşılığıysa faturası da vardır sonra kolaymı itiraz etmek?
Sadece imza olmamalı ama her kısmını borçlunun kendisine doldurup ödemezse
icraya koyarsınız.
Alıntı:
manisali45 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bi konuda bilginizi almak istiyorum.elimde 4 adet boş senet war sadece imzalı.bunları borç karşılığnda aldım.her birine yaklaşık olarak 50 lira yazılacak.bu senetlerin tahsilatını kolaylaştırmak için nasıl doldurmalıyım bu senetleri?we daha sonra nasıl tahsil edebilirim?kişi zorla imzalatıldığını idddaa ederse we bunu kanıtlayamazsa ödemeyi yapmak zorunda kalır mı?cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Alacağınızı başka hangi belgelerle ıspatlayabiliyorsuınuz... Sadece bir senette imza var diye bir şey elde etmiş sayılmazsınız...Zorla imzalattılar iddiasını ıspatlaması zor olsada hakimi ikna etmesi mümkündür..
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN