-
İpotek hakkında
herkeze öncelikle merhaba. Avukat abilerim ve huku sever arkadaşlarım sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Engin bilgilerinizle bana yardımcı olacağınızdan hiç süphem yok. Öğrenmek istediğim konuya gelince bir ortak olarak sigorta şirketi açmıştık filli zamanda. sigorta sirketi acentelik vermek için tarafımızdan ipotek istedi bende babamın adına kayıtlı bulunan bir ev üzerinde ipotek verdik. Ancak bizim ortaklığımız 6 ay önce son buldu ve ben adıma kayıtlı bulunan hisseleri bir başkasına devrettim. Dolayısıyla sigorta şirketide yeni bir ipotek gelmeden bu ipoteği kaldıramayacağını belirtti. Eski ortağımda saolsun çok duyarlı olduğundan 6 ay dır yeni bir ipotek bulamadı ve bulmayada niyeti yok gibi. Ben bu ipoteği kaldırmak için resmi olarak ne yapabilirim noterden sigorta şirketine tebligat çeksem bu tarih itibariyle benim bunla bir alakam kalmamıştır bu sebeptende ipotek butarih itibariyle kullanılamaz diye bir yıl sonra otomatikman ipotek geçersiz olurmu. Yardımlarınız için şimdiden saolun.
-
Re: İpotek hakkında
İpotek için bir sözleşme vardır mutlaka onu güzelce okuyun orda ipoteğin kalkması için bir kayıt yer alabilir.
Sigorta şirketinin acenteden alacağı varsa bu alacağın ödenmesi gereklidir önce.
Herhangi bir alacağı yoksa noterden yazdığınız hususları ihtar edin bu tür durumlar için noterlerde benzer örnekler vardır istifade edebilirsiniz.
Netice alamazsanız dava açarsınız.
Kolay gelsin.
-
Merhaba ,
Bankaya mortage den olan borcumu kapatıp gerekli yazıyı da bankadan aldım. Tapudaki ipoteği kaldırmak için aldığım yazıyı tapuya vermek için ne kadarlık bir sürem var acaba?
cevap için şimdiden teşekkürler
saygılar
++
-
Bildiğim kadarıyla 6 ay, bu süre geçerse yeni tarihli bir yazı isteyebilirler.