Boşanma Bitmeden Düğün Yapmış
Eski eş yurtdışında (fakat türk vatandaşı) boşanma süreci dolmadan Almanyada düğün yapmışlar haberini aldım bu durumda suçu nedi resmi olarakda evlenmişmidir..işin diğer ilginç yanıda süreci temyize giderek uzatan o nasıl olsa Almanyadayım özgür yaşarım ama o Türkiyede yaşayamaz anlayışı ve tazminat istemi...Peki ade düğün yapsam bu suçmudur nolur ne gibi bir cezası yaptırımı var....
Re: Boşanma Bitmeden Düğün Yapmiş
ve bu arada davanın 28.ayındayız zaman kavramıda göz önüne alınırmı eğer düğün yaptıgını ispatlarsam diğer davadan ayrı olarakboşanma gerçekleşirmi...yada dava temyizden döndüğünde ona ek olarak eklenirmi?
cevap verecek birisi yokmu
Alıntı:
boreas45 rumuzlu üyeden alıntı
cevap verecek birisi yokmu
Boşanma dava süresi boyunca eşlerin sadakat yükümlülüğü devam eder. Bu durumu belgeleyebiliyorsanız derhal mahkemeye bildirin.
Duygu hanım eski eşim yurtdışında orda yaptıgını ispatlıyamıyorum sadece duyumdan ibaret hatta yakınlarına dava bitti biz öylelikle düğün yaptık demişler...Birde bildiğim kadarıyla daha önce Alman vatandaşlıgı vardı iptal edilmişti fakat küçük bir işlemle tekrar alman vatandaşlıgına geçebiliyordu Alman vatndaşı olarakda evlenmiş olabilir ispatlıyamıyorum....BU arada bende dava ha bitti ha bitecek diye bekliyorum ve şuan benimde hayatımda biri var şu aşamada ben düğün yapsam mavcut davaya ne gibi bir etkisi olacak yani süreci yargutaydaki bir süreci nekadar etkiler yada yeni bir dava nedenimidir..
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma dava süresi boyunca eşlerin sadakat yükümlülüğü devam eder. Bu durumu belgeleyebiliyorsanız derhal mahkemeye bildirin.
Keşke duygu hanım kendisi yurt dışında benimki duyum yakın akrabaları söyledi hatta boşanma bitti demişler ama kimse ne şahitlik yapar ne bir foto verirler....maalesef..ve onun Alman vatandaşlıgına geçmesi durumuda var alman vatandası olarakda olmuş olabilir..ispat mümkündeğil....Bizim dava yargıtayda zaten yargıtaydaki sürece ne gibi etkisi olur ispatlarsam yoksa yeni bir dava sebebimidir...Aslında bende düğün yapacam artık yaparsam ki ispatlarlar büyük ihtimalle bu nasıl etkiler davanın seyrini...
Alıntı:
Duygu hanım eski eşim yurtdışında orda yaptıgını ispatlıyamıyorum sadece duyumdan ibaret hatta yakınlarına dava bitti biz öylelikle düğün yaptık demişler...Birde bildiğim kadarıyla daha önce Alman vatandaşlıgı vardı iptal edilmişti fakat küçük bir işlemle tekrar alman vatandaşlıgına geçebiliyordu Alman vatndaşı olarakda evlenmiş olabilir ispatlıyamıyorum....BU arada bende dava ha bitti ha bitecek diye bekliyorum ve şuan benimde hayatımda biri var şu aşamada ben düğün yapsam mavcut davaya ne gibi bir etkisi olacak yani süreci yargutaydaki bir süreci nekadar etkiler yada yeni bir dava nedenimidir..
Duygu hanım vardı soruları cevaplayan oda yok artık...
Yukardaki sorulara ek olarak sanırım eski eşim hamile nasıl ispat edilebilir ispatlayamasamda nüfusa kayıt yapılırken benimle evli oldugu halde baba ismi başkasına ait olabilirmi?
umarım birileri cevaplar:P aldatıldıgımamı boşanamadıgımamı yoksa bunlrı ispatlayamadıgıma mı yanayım:P:P
Alıntı:
Duygu hanım vardı soruları cevaplayan oda yok artık...
Yukardaki sorulara ek olarak sanırım eski eşim hamile nasıl ispat edilebilir ispatlayamasamda nüfusa kayıt yapılırken benimle evli oldugu halde baba ismi başkasına ait olabilirmi?
umarım birileri cevaplar:P aldatıldıgımamı boşanamadıgımamı yoksa bunlrı ispatlayamadıgıma mı yanayım:P:P
Bu kolay ispatlanır cunkü evlili birliğ devam ederken doğan cocuğun babasının koca olduğu düşünülür.
Doğum yaptıktan sonra babalık davası açarsınız.Sizin baba olmadığınız anlaşıldığı anda da dava bitmiş olsa dahi tazminat davası açınız.
Şu durumda siz sakın düğün filan yapmayın.Hatta mevcut ilişkiniz de sizin aleyhinizedir, biliniz. Karşı tarafın düğün yaptığını da ispatlamaya çalışın.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Doğum yaptıktan sonra babalık davası açarsınız.Sizin baba olmadığınız anlaşıldığı anda da dava bitmiş olsa dahi tazminat davası açınız.
Şu durumda siz sakın düğün filan yapmayın.Hatta mevcut ilişkiniz de sizin aleyhinizedir, biliniz. Karşı tarafın düğün yaptığını da ispatlamaya çalışın.
Dosyam yargıtayda ve duruşmalı temyiz istedik (ve 21/07/2008den beri hala beklemedeyiz) yargıtaydaki duruşmada sadece dosyada bulunan delillerlemi girebiliriz yoksa yeni deliller sunabilirmiyiz...Bişey daha bu duruşmaya diğer tarafında avukatı katılacakmı?