Benden habersiz açılan hat ve bununla işlenen suç
Merhabalar,
Geçtiğimiz günlerde karakoldan çağrıldım. Gittiğimde, bilmediğim bir telefon numarası ile telefonla bir bayanı rahatsız etmekle ilgili ifadem alındı. Bahsi geçen numara ve bayanla herhangi bir ilgim yoktu. Dosyada adıma düzenlenmiş abonelik sözleşmesi gördüm. Kimlik fotokopim de vardı (daha önce 1-2 defa aynı gsm şirketinden hat almıştım, bu şekilde mi ulaştılar bu kimliğe bilmiyorum) İmza benim değildi ve sözleşme tarihinde askerlik görevimi yapıyordum. Polis memuru benimle ilgili bi sorun olmayacağını söyledi. Sözleşmede kaşesi bulunan bayi ye gittiğimde benimle ilgilenilmedi.
Benim bu andan itibaren yapabileceğim herhanig bir şey var mı? Bayi hakkında suç duyurusunda bulunmama gerek var mı, yoksa dosya savcılığa ulaştığında savcılık bunu kendisi mi yapar?
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Benden habersiz açılan hat ve bununla işlenen suç
Sözleşmedeki imza sizin olmadığına göre endişelenmenizi gerektirir hiç bir durum yok.
ilginiz için teşekkür ederim öncelikle. benim merak ettiğim nokta, bu hatla eğer daha ciddi bi suç işlenmişse, yine endişelenmeme gerek var mı?
ayrıca bugün avukatla bi suç duyurusu hazırladım ama yukarda dediğim gibi dosya savcılığa ulaşınca savcılık bunu araştırır ve bunu vermeme gerek kalmayabilir mi?
Siz her durumda sizin kimlik fotokopinizi kullanarak başkasına hat satan kişi hakkında şikayette bulunun. Sizi mağdur duruma düşürmüş çünkü. Yani ben olaydan kurtulursam şikayetçi de olmam mantığıyla hareket etmeyin.
Her ne tür suç işlenirse işlensin sizi bağlamaz, hiç endişe etmeyin. Önemli olan sözleşmedeki imzadır. Savcılığa ifade vermeye çağrıldığınızda dosdoğru anlatın. Benim hiç bir alakam yok, daha önce bu operatörden kendime hat almıştım, verdiğim kimlik fotokopisini kullanarak başkasına hat satmışlar, sözleşmedeki imza benim değildir. Böyle deyip çıkıp gelrsiniz hiç bir şey de olmaz. Hiç endişelenmeyin. Geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.