Siirt Üniversitesi'ni Dava Etmek İstiyorum
Merhaba arkadaşlar,
Ben Siirt'te görevli bir kişiyim, eşim Siirt Üniversitesi öğrencisidir.
Maalesef 2 dersinden kaldı ve tek ders sınavı hakkını yitirdi. Siirt Üniverisitesinde de yaz okulu uygulaması var. Yaklaşık 2 saattir mevzuatlarını inceliyorum. Mevzuatlarından ve öğrenci işlerinden edindiğimiz bilgilere göre en az 15 öğrenci başvurması halinde yaz okulu açılacaktı. Bu şekilde öğrenci işleri kendileri söylediler. Eşim 20 öğrenciyle birlikte dilekçelerini götürdüklerinde "yaz okulu açılmaz, Siirt'in koşulları (hava koşulları - sıcaklıktan dolayı) yaz okulu için elverişli değil" cevabı aldılar. Dilekçelerde elimizde kaldı.
Üniversitelerde yaz okulu için talep olması halinde üniversite için yaz okulu açılması zorunluluk mudur? Yoksa üniversitelerin keyfine bağlı bir olay mıdır?
Yaz okulu ya da bütünleme sınavları üniversitelerde olması gereken bir uygulama mıdır? Eğer bu şekilde olması gereken bir zorunlu uygulama varsa ve yaz okulu açmak için yeterli koşul yoksa bütünleme sınavları olmak zorunda değil midir?
Mevzuatta yaz okulu yazıyor, yaz okulu keyifleri istemediği için açılmıyor. Bütünleme sınavları yok ve doğal olarak en az 2 dersten kalan bir öğrenci okulunu uzatmış oluyor. Bu mağduriyetten dolayı nasıl bir yol izlememizi, nasıl bir dava açmamızı önerirsiniz?
Uzunca bir yazı oldu affınıza sığınıyorum, teşekkürler.
Re: Siirt Üniversitesi'ni Dava Etmek İstiyorum
Sayın üye, öncelikle üniversitelerin kendi içinde belirlediği ve uygulama yaptığı bir takım yönetmelikler bulunmaktadır, üniversitenin mevzuatında kendilerine göre hava sıcaklığını bahane etmişlerse ve mevzuatta sebeb olarak başka maddeler dışında hava sıcaklığı varsa yasal olarak kişisel kanaatim birşey yapamayacağınızdır, fakat bu maddeler olmayıp 15 kişiyi bulması halinde yaz okulu açılır maddesi varsa bu maddeye istinaden birşeyler yapılabilir kanaatindeyim,ama bu sürecinde uzun bir süre alabileceği düşüncesindeyim. saygılar geçmiş olsun.