Çalıştığım iş yerinden maaşımı alamadım
sevgili arkadaşlar sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.ben 2009 ocak ayında açılan bir elk.ısıtıcı firmasının fabrikasında 4 ay çalıştım.16 şubatta işe girdim o zamandan itibaren maaşımı alamadım.adamlar ortada yok.ulaşamıyoruz.çalışanların bazılarına maaşı karşılığı soba verdiler.ama ben almadım.şimdi nasıl nereye başvurmam gerekiyor.çalışma bakanlığına baş vursam dava sonuçlandığında nasıl paramı alabilirim.adamlar 17 trilyon borç yapmış kaçmışlar.28.mayıstada iş çıkı yapmışlar bize herhangi bi bilgimiz yoktu netten gördüm.öğrendiğim kadarıyla adamların üzerinde hiç birşeyleri yokmuş nasıl paramı tahsil edebilirim.bir avukata danıştık mahkeme 1 ,2 yıl sürer dedi ama bişey alamaya bilirsinde dedi.nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz.ilginize teşekkürler.
Re: çalıştığım iş yerinden maaşımı alamadım...
Onlara yapacağınız masrafı şöyle soğuk bişiler alıp içseniz şu sıcak günlerde en azından içiniz serinler.
Çok fazla borca batmışlar ve kayıplar... Takip edin ortaya çıkarlarsa icraya verirsiniz.
Geçmiş olsun.
sayın avukatım resmi sitelerinde 10 haziranda tekrar başka biryerde üretim yapıcaz diye açıklama yapmışlar.adamlar bulunursa tahsil edile bilirmi.bunun için çalışma bakanlığına müracaat etmek yeterlimi.saygılarla
Çalışma bakanlığı tahsil mercii değildir. İcraya verebilir iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Re: Çalıştığım iş yerinden maaşımı alamadım...
peki avukat bey benim iş mahkemesine başvuru yapmam için sırasıyla yapacağım işleri yazarmısınız.bir belge veya evrak gerekiyormu.ilginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.istanbul
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.yanlış veya geç kalmış olmak istenediğim için bilginize ihtiyacım var.teşekkürler.
Bir avukatla anlaşabilirseniz o gerekeni söyler size kendiniz takip edecekseniz iş mahkemesi kalemine müracaat edip sorabilirsiniz.
Cevap: Çalıştığım iş yerinden maaşımı alamadım
sigortalı olarak bi işte çalıştım.maaşlar geç yatıyordu servisi bi var bi yoktu bende yaklaşık 1 ay önce işi bıraktım. 1ay 3 günlük maaşımı alamadım.telefon ediyorum sürekli bugünü yarına atıyorlar hala paramı alamadım ne yapmalıyım. kredi kartıma borcum var mahvoldum bittim.