Ekonomik kriz maaş kesintisi ve tek taraflı fesih hakkı
Merhaba,
6 yıldır bir firmada yöneticilik yapmaktayım.Ekonomik kriz neden gösterilerek Ocak 2009'dan beri maaşlar eksik ödenmekte.Firma maaş + prim esasına göre eleman çalıştırmakta, yönetici olduğum için ödenecek tutarların tablosunu ben hazırlıyorum, işveren ve muhasebeye mail atıyorum ve buna göre ödeme yapılıyor.Maaşlar; bordro miktarı kadarı bankadan kalan miktar ise elden ödeniyor. Bir aylık kesinti motivasyon için tekrar dağıtıldı.Krizin etkilerinden dolayı 6 aydır bu duruma seyirci kaldım fakat kesintinin devam edeceği yönünde bildirim yapıldı tarafımıza.
Tazminatlı olarak iş akdimi feshetme şansım var mı? Maaş tabloları delil olarak kullanılabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Ekonomik kriz maaş kesintisi ve tek taraflı fesih hakkı
Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu?
Re: Ekonomik kriz maaş kesintisi ve tek taraflı fesih hakkı
Maaşlarınızı eksik aldığınızdan bahsediyorsunuz. Peki bankaya yatan maaşlarınız beyan edilen maaşlar mı? ve bu tutarlarda bir aksama söz konusu mu? Eğer bankaya yatan tutarlarda bir aksama var ise haklı nedenle fesih talebiniz söz konusu olabilir. Hazırladığınız reel maaş tabloları tek başına delil niteliği taşımaz. işveren veya vekili tarafından onaylanmış tablolar elinizde mavcut ise delil olabilir. Beyan edilen maaşlarınız asgari ücret üzernden mi beyan edilmektedir? Eğer böyle ise Ücret tespit davası açabilrsiniz. Çünkü 6 yıldan bu yana asgari ücretten maaşınızın ödenmesi mantıklı değil. Dava açmanız halinde mahkeme Ticaret veya Sanayi Odasından rayiç ücret tespiti isteyecektir. Bu davanın neticesine göre haklı nedenle iş akdinizin feshini talep etmenizde mümkün olabilecektir.