Re: Tehditle senet imzalatma
Alıntı:
burcutan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba tehditle şahsıma ve arkadaşıma pulsuz ve tanzim tarihi olmayan bir adet senet imzalatılmıştır. Üzerinde ikimizin adı yazılı ve imzalı .Ödeme tebligatı elime ulaştı fakat izlenildiğim ve tehdit edildiğim için dışarı çıkıp itiraz edemedim ve itiraz süresi geçti. Senete sonradan tanzim tarihi eklenilmiş ve bunu kanıtlayabilecek delilim var. İcrayı nasıl durdurabilirim? Kime nereye başvurmam gerekli? Bu senet geçerli midir? Haklılığımı ispat edebilir miyim? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Tehditle imzalandığı kanıtlanmadıkça senet geçerli. Senede sonradan tarih konması (başka birisi tarafından, farklı kalemle vb.) ve pulsuz olması senedi geçersiz kılmaz. Savcılığa başvurmak için daha ne bekliyorsunuz?
Cevabınız için teşekkür ederim. Savcılığa başvurdum. Beni icrayı durdurmak üzere dava açmak için ayrıca şişliye gönderdiler fakat oradakiler dilekçemi kabul etmediler olay karmaşık olduğu için. Senet imzalatıldığı gün arkadaşım şikayette bulundu. Orada bizim ve alacaklı olarak görünen şahsın ifadeleri mevcut. Alacaklı kişi ifadesinde benim diğer kişinin kefili olduğumu belirtmiş ama ismim borçlu kısımda yazıyor. Tek isteğim icrayı engelleyebilmek şu aşamada.
Süresi içinde itiraz etseydiniz icra dururdu. Şu anda yapacak pek bir şey görünmüyor.
Alıntı:
burcutan rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler
Menfi tespit davası aca bilirsiniz,Arkadaşınızın akabinde C.savcılığına şikayetci olması iyi olmuş bu husustada o olayın akabinde ifade vermenizde yerinde olmuştur.
Tehtitle senet imzaladığınız gün niye savcılığa başvurmadınız.? Neyi beklediniz.? Bana çok anlamsız geldi anlatılanlar. Takip kesinleşmiş, takibe itiraz dahi edilmemiş, savcılığa çok sonra gidilmiş, daha doğrusu olan olmuş ve şimdi ne yapacağım diye soru sormanızın bir anlamı yok.