Zorunlu hizmet yükümlülüğü
İyi günler
Bir devlet kuruluşuna iş başvurusunda bulundum.aradığı şartlardan birisi aşağıdaki gibi.
e) Baska bir kurulusa zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya bu yükümlülüğe iliskin borcunu ödemeyi kabul etmis olmak ya da bu yükümlülüğün kurumda çalısarak yerine getirilmesine muvafakat edilmis olmak.
Benim 8 hafta ihbar sürem var işe alınsam ve ihbar süresini doldurmadan işten ayrılıp bu kuruma işe girsem yukarıdaki maddede dolayı işe alınmam engellenebilir mi.
Kuruma mahkemenin karar vereceği ihbar tazminatını ödemeye hazır olduğumu bildirsem yukarıdaki maddenin "bu yükümlülüğün kurumda çalısarak yerine getirilmesine muvafakat edilmis olmak." kısmından yararlanbilirmiyim.
Teşekkürler kolay gelsin.
Re: Zorunlu hizmet yükümlülüğü
Sayın İlgili,
İhbar süresi hem çalışan hem şirket için ayrılan kişinin ve/veya boşalacak pozisyonun sağlıklı şekilde hayata devam etmesi için yapılandırılmış durumda.
Şirketiniz size ''-Ben maddi anlamda ödeme istemiyorum, önemli olan yerine yeni bir arkadaş yetiştirinceye veya işe alıncaya dek görevin aksaklık yaşanmaksızın devam etmesi'' diyebilir, bu mantıklı bir açıklama çünkü.
Eğer olağandışı bir gerginlik yaşanmadı ise şirket yönetiminizle bir uzlaşı noktası bulmanız en sağlıklısı. Hatta onlara ''-Ben kendime ait özel zamanlarımda (haftasonu, mesai sonrası gibi) elimden gelen maksimum desteği sağlarım'' demeniz ve bunu yapmanız size kısa dönem bir yorgunluk ancak uzun dönem istediğinizi iş hayatını sunabilir.
Eğer siz ihbar sürenizi tamamlamadan ayrılırsanız işveren şikayette bulunma hakkına sahip. Bahsettiğiniz ilana göre de devlet kuruluşu çalıştırmaya başlatsa bile size gerçekdışı beyan ve eylem mantığı ile iş akdinize son verebilir.