Mail / Messenger İle İlgili Ufak Bir Sorun
Değerli hukukçu arkadaşlar, öncelikle iyi çalışmalar...
Maalesef bir çok kişi için ufak / fakat benim için büyük bir sorun yaşıyorum...
Konu kirliliği yaratmamak için bir hayli araştırdım forumda fakat; maalesef tam olarak aynı soruna rastlamadım...
Uzatmadan konuya giriyorum;
Kendi adım - soyadımla bir mail sağlayıcısından aldığım bir mail kullanıyorum. Örneklerle açıklamak gerekirse; aliveli@hotmail.com / veliali@hotmail.com / aliveli@gmail.com mailleri bana ait. Sorun şurada başlıyor. Beni tanıyan / ve hayatımda huzursuzluk çıkarmak isteyen bir şahıs; aliveli@windowslive.com mail adresini alarak; daha önceki zamanlarda benim mail ve msn şifrelerimi biliyor (benim rızamla) olmasının da verdiği avantajlarla; benim arkadaşlarımı benmişim gibi ekliyor / onlarla mailleşiyor...
Ben bilgisayar mühendisiyim. Bu sorunumu illegal yollardan çözebilirim aslında ama avukat arkadaşlar nasıl dolandırıcılık için kullanmıyorsa mesleklerini / bende bir çok meslektaşımın aksine; illegal durumlarda kullanmak istemiyorum eğitimimi...
Bahsi geçen durumda hotmail firması ile yazışarak veya hukuki yollara başvurarak alabileceğim bir sonuç var mıdır? Nihayetinde mail "ilk kim alırsa onundur" mantığıyla sunulan bir hizmet fakat şahsın amacı hizmet almak değil...
Nasıl bir çözüm yolu önerebilirsiniz?
Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler...
Re: Mail / Messenger İle İlgili Ufak Bir Sorun...
Durumu ispatlayabildiğiniz takdirde TMK'daki "Kişiliğin korunması" başlığı altındaki hükümleri kullanabilir, saldırıya son verilmesini ve isminiz üzerindeki hakkın kullanımına son verilmeisni talep edebilirsiniz. Avukatınıza danışmanızda fayda vardır.
Çok teşekkürler yanıtınız için. Sanırım ispatlayabileceğim bir durum. Bir yaptırım söz konusu olabilir mi şahıs hakkında?
Çünkü açıkcası derdim ceza alması değil / sadece maili kullanmayı bırakması... Eski dost / bu kadar da düşman olmasın diye düşünüyorum :)
Tazminat davası açabilirsiniz.Saldırının durdurulması davası açarak da kullandığı adres bloke edilir.Tabiki ispatlamanız durumlarında dediklerim geçerlidir.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Saldırının durdurulması davası açarak da kullandığı adres bloke edilir.
Sn. Demir'in ifadesine şerh koymak istiyorum. Yahoo, Gmail, Hotmail ve sair uzantılı yabancı e-posta sunucularına, Türk mahkemelerinin blokesi mümkün değildir. Fakat Türk sunucusu mevcut ise verilecek karar uygulanabilir bir hal alabilir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Demir'in ifadesine şerh koymak istiyorum. Yahoo, Gmail, Hotmail ve sair uzantılı yabancı e-posta sunucularına, Türk mahkemelerinin blokesi mümkün değildir. Fakat Türk sunucusu mevcut ise verilecek karar uygulanabilir bir hal alabilir.
Başlıca Hotmail'in şirketi Microsoft'un Türkiye ofisi bulunmakta. Mahkeme aldığı karar doğrultusunda şirketin Türkiye'deki temsilcilerine yazılı karar ile ulaşıp uygulanması gereken yaptırımları neden uygulatamasın ki? Sonuçta Türkiye'de de verilen bir hizmet ve bu hizmet üzerinden Türkiye'de bir suç işleniyorsa bunun cezasını da Türkiye mahkemelerinin kesmesi ve zorunlu yaptırım uygulaması ya da gerekli yazışmalarla dolaylı olarak uygulatması gerekmiyor mu? Sizin dediğiniz gibi bir durum söz konusu olursa MSN üzerinden işlenecek suçların önüne geçmek imkansız bir hal alır... Neden derseniz madem Türkiye mahkemeleri bu şirketlerde bir yaptırım uygulayamıyor o halde bilgi talebinde de bulunamaz; bulunsa da şirketler bir yaptırım olmayacağı için kaale alıp cevap vermeyebilir...