Re: Trafik kazasında tazminat
Değerli Hukukçu arkadaşlar; Ben arabamı Takas yaptım. Galerici arkadaşa da arabamı satması için vekaletname verdim (Süresiz). Bir de Galeride aramızda sözleşme yaptık (Noterden değil) aradan 3 ay geçti galerici arabayı bir başka galericiyle takas yapmış fakat satışını vermemiş. Şimdi bu durumda halen benim üzerimde görünen arabayı kullanan kişi bir kaza yaparsa ben ne derece sorumlu olurum. Ayrıca Vekalet verdiğim kişiyi satışa zorlamak için ne yapabilirim. Bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum. Selamlar, Saygılar..
Not: Noter satışı yapmadan arabamı verdiğim için ne denli hata yaptığımı sonradan anladım. Emekli bir vatandaş olarak 2-3 aydır bunun huzursuzluğunu duymaktayım. Tüm araç sahiplerine tavsiyem Noter satışı olmadan "KESİNLİKLE" ARABALARINI vermesinler.
Site içinde "harici araç satışı" olarak arama yaparsanız pek çok konuya ulalaşabilirsiniz.
Alıntı:
cafersonmez rumuzlu üyeden alıntı
Site içinde "harici araç satışı" olarak arama yaparsanız pek çok konuya ulalaşabilirsiniz.
Hocam alakanıza teşekkür ederim. Forumda okumadığım tek mesaj kalmadı. Konuyla ilgili çok mesaj okudum. Benim isteğim yeni ve etkili fikirleri olan başka arkadaşlar varsa bunlardan yararlanmak isterim. Selamlar..