Re: Tek taraflı fesih hakkı
İhbar tazminatı hariç diğer haklarınızdan yararlanabilirsiniz.
İşsizlik sigortasından yararlanmak için fesih nedeninizin haklılığını dava yoluyla ıspat etmeniz durumunda mahkeme kararıyla kuruma başvurduğunuzda işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz.
Ödenmeyen maaş,fazla çalışma ücretleri ve kıdem tazminatınızı iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.
Erdoğan bey ,
İlginize teşekkür ediyorum.İşsizlik sigortası için açılacak davanın neticelenmesinin ardından mı başvurabilirim? Bu davaların sonuçları genelde uzun süreli (6 ay 12 ay) olduğu için işsizlik sigortasından yararlanamayacağım gibi gözüküyor.
İşverenin 25/II maddesi dışındaki sebeplerle fesihlerinde düzenleyeceği İAB ile kuruma başvurduğunda diğer şartları da sağlayan kişi işsizlik ödeneğinden yararlanabilir.
Çalışanın haklı nedenle sözleşmeyi feshinde işveren tarafından düzenlenen İAB bulunmadığından kuruma başvuru gerçekleşemeyecektir.Bu nedenle dava açarak fesih sebebinizin haklı olduğunu kanıtlamak durumunda kalacaksınız.
İşe iade davalrı yerel mahkemelerde yaklaşık dört ay içerisinde sonuçlanmakatadır fakat yargıtayda dosya yoğunluğu nedeniyle davaların sonuçlanması 15-18 ay arasındadır dava açarken başınıza gelecek olayları düşünerek çok sabırlı olmanızı tavsiye ederim
Merhaba;
İşyerimizde maaşların ödenmemesinden dolayı personel çalışmıyor.Personel iş yerinde kapalı bir alana çekilerek bekletilmekte ve personelin servis imkanları,verilen yemek ve çay ihtiyaçları da kaldırıldı.Bu durumda personelin yapması gereken durum nedir?Ne tür bir haktan yararlanabilirler?
Sözleşmelerini feshedip, ödenmeyen ücretleri ve hak kazandıkları tazminatları için dava açabilirler.
Cevap: Re: Tek taraflı fesih hakkı
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İhbar tazminatı hariç diğer haklarınızdan yararlanabilirsiniz.
İşsizlik sigortasından yararlanmak için fesih nedeninizin haklılığını dava yoluyla ıspat etmeniz durumunda mahkeme kararıyla kuruma başvurduğunuzda işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz.
Ödenmeyen maaş,fazla çalışma ücretleri ve kıdem tazminatınızı iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.
ben 2 yıllık çalıştıhım iş yerinden 1 yıllık düzelsizlik ve içeride 4 aylık olması nedeniyle işkurdan tek taraflı fes ettim ardından işsizlik maası için başvuru yapacaktım bana cıkış al dediler nasıl bir çıkış almam gerekiyor işsizlik maaşı almak için işin isimde mahdiriyet var hep parasız kalmışım 4 ay boşuna çalışmışım hem maaş alamıyorum hem şikayet edip işten çıkıyorum kendin cıkarsan alamazsız deniliyor seve seve cıkılmadı iş yerinden sonuçta benim ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim 15 gün oldu henüz iş yerine gidip çıkış almadım acil cvp alabilirsem sevinirim
İşyerine gidip, sözleşmeyi çalışanın haklı sebebiyle feshi olarak İAB düzenlenmesini istemeyi deneyin.
Alamazsanız ( ki büyük ihtimal düzenlemeyeceklerdir istediğiniz şekilde belgeyi) iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyerine gidip, sözleşmeyi çalışanın haklı sebebiyle feshi olarak İAB düzenlenmesini istemeyi deneyin.
Alamazsanız ( ki büyük ihtimal düzenlemeyeceklerdir istediğiniz şekilde belgeyi) iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
mahkeme bitene kadar işsizlik maaşıda alamayacağım sanırım :(