Yasal mirasçılardan sadece birine mal varlığı bırakılabilir mi?
Sitede yer alan soruları ve yorumları inceledim. Gerçekten son derece yararlı. Bu sitede yer alan sorulara hiç bir maddi karşılık almaksızın yanıt veren değerli avukatlarımıza teşekkür ediyorum.
Ben başlıkta genelleştirdiğim soruyu kendimden örnek vererek detaylandırmak istiyorum. Evliyim çocuğumuz yok. Yasal mirasçılarım eşim, annem, babam ve kardeşlerim. Ben ölümümden sonra oturduğumuz evin sadece eşime ait olmasını istiyorum. Yasalarımıza göre bu mümkün mü? Mümkün ise bunu yapmanın yolu nedir? Yani yasalarımız yasal mirasçılardan sadece birine veya bir kaçına mal varlığını bırakma imkanı tanıyor mu? Yanıtlarınız için önceden teşekkür ederim.
Re: Yasal varisçilerden sadece birine mal varlığı bırakılabilir mi?
Sizler de sağolun da burası hukuki sorulara ücretsiz yanıt almak için kurulmuş bir site değil, hukuki bilgi paylaşım sitesidir. Ayrıca "varisçi" diye bir şey yoktur. Bunu "mirasçı" olarak düzelttikten sonra konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunabileceksiniz.
Re: Yasal varisçilerden sadece birine mal varlığı bırakılabilir mi?
Vefat ettiğinizde düzenlenecek veraset ilamında adı geçen mirasçılarınızın hakları yasalarla korunmuştur.Yasal miras payının yarısı olan saklı paylarından daha az miras payı alan mirasçı hukuki yollara başvurarak hakkını alabilir.
Anne ve babanız sağ olduğu sürece kardeşleriniz mirasçınız değildir.