-
Ceza ertelemesi
2007/08 yılında bursada emniyeti su istimal suçu işledim.işlemiş oldugum suçtan tutuklandım ve 3 ay ceza evi yattıkdan sonra tahliye oldum.mahkeme 2009/3/25 inde sonuçlanmış ve şahsıma 2 sene hapis ve 20 bin ytl para cezası verilmiş.benim elime tebligat ulaşmadı arkadaşım aracılığı ile duydum duyarduymaz yargılanmış oldugum 6.asliye mahkemesine adres deişikliğim oldugunu kararın tarafıma tebliğ edilmesi için izmirdeki mahkeme yolu ile dilekçe verdim ve aynı zamanda diger arkadaşıma tebliğ gitti fakat bana elmedi bende bunun üzerine izmir adliyesine talimatlı temyiz dilekçesi verdim bursa adliyesine gönderilmesi için.şimdi ben daha önce hiç hüküm giymedim ve ceza almadım bu cezayı erteletme durumum olurmu.ve sadece dosya numarasını bildigim ve mahkemesini bildigim bir davanın bilgisine bursaya gitmeden izmirden nasıl ulaşabilirim yani kararı nasıl alabilirim yada internetten bakabilirim.ilginiz için teşekkür ederim
-
Re: ceza ertelemesi
Mahkemece bilinen adresinize tebligat yapılır. Postacı muhtara bırakır tebliğ edilmiş sayarlar. Bu riskleri göze almamak için bence Bursa'ya gidip elden kararı alın ve 7 gün içinde temyiz edin. Avukatınız yoksa tutmanız yerinde olur ya da en azından bir temyiz dilekçesi yazdırın. Az bir ceza değil çünkü. Geçmiş olsun.
-
Re: ceza ertelemesi
cevabınız için teşekkür ederim
-
Re: Ceza ertelemesi
hakarili hocam..sız benım olayımda ne dusunursunuz benım de tecılı mahkumıyet
2911 sayılı yasaya muhalefeten hocam
Madde 28- (Değişik madde: 23/01/2008-5728 S.K./422.mad)
Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenlerle bunların hareketlerine katılanlar, fiil daha ağır bir cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde bir yıl altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
10 uncu madde gereğince verilecek bildirimde düzenleme kurulu üyesi olarak gösterilenlerden 9 uncu maddede belli edilen nitelikleri taşımayanlar, toplantı veya yürüyüşün yapılması hâlinde, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
11 ve 12 nci maddelerde yazılı görevleri yerine getirmeyen düzenleme kurulu üyeleri, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Güvenlik kuvvetlerine veya hükümet komiserine veya yardımcılarına veya hükümet komiseri tarafından toplantı veya yürüyüş safahatının teknik araç ve gereçlerle tespit için görevlendirilenlere bu görevlerini yaptıkları sırada cebir ve şiddet veya tehdit veya nüfuz ve müessir kuvvet sarfetmek suretiyle mani olanlar hakkında, fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası hükmolunur.
1..aldıgım ceza 1 yıldan fazla..
2.2006 da basladıgı ıcın 2011 kadar cezam devam edecek..
3..cezam ertelı.
4.2008 de yasa degısıklıkgı oldu bundan sonrakı yanı sımdıkı durumda varmı bır emsal karar.
5.veya eskı danıstay kararı varmı bu yonde evrılebılecek..
6.temyız edemedim hocam ben
7.öğretmen olarak atandım fakat meb kurulu tarafından atamam ıptal edldı..ben de ıdarı mahkemeye basvurdum acaba son 2008 dekı memurlar kanunundakı degısıklığı baz aldığımız da benım ertelı cezam ve bu cezamda sayılı suclardan deyıl..bu durumda nasıl bır savunma yapmam lazım..
gercekten perısanım aılemın durumu perısan tek umudları bendım ben de perısan oldum boylelıkle ne olur yardımcı olun
-
Re: Ceza ertelemesi
yok mu acaba bana yenı yasayla ılgı yenı emsal karar sunacak..veya ertelıler ılgılı bılgı vercek