Sinyal ışıklarından kaynaklanan maddi hasarlı kaza , ne yapmam lazım?
Merhaba arkadaşlar dün eşim tarafik kazası geçirdi ve kaza sonucu maddi hasar oluştu ve olay sırasında her iki ışıkta yeşil yanmaktaydı tespit tutnağında olay anlatılıyor ve sonrası kararda ışık sistemi ile yönetilen kavşakta her iki sürücününde yeşil ışıkta geçtiğinin beyan etmesi,görgü tanığının bulunmaması ve kaza yerinde yapılan incelemedende herhangi bir kusur dağılımının tesbit edilemediği kanaatine varılmıştır şeklinde yazıyor
daha sonra bu kavşağa gittiğimde ışıkların hala yeşile aynı anda geçtiğini gördüm ve bunun sonucu bu olayı kamerayla kaydettim ve daha sonra kaydettiğimi gördüler galiba ışıkları devre dışı bıraktılar ve yarım saat sonra tekrar ışıkları saldılar bu bu sefer düzgün yanıyordu elimde bozuk hali ışığın kapatılma anı ve sonrası düzeltilerek salınmış hali orada şahitlerde ve hepsinin kaydıda mevcut
benim aracımda hasar çok benim aracımın kaskosu yok trafik siğortası var ve karşıdakinin siğortası olmadığından bu hasarı karşılamıyor ben bunun sonucu bu ışık sistemiyle ilgili olan bir yere aracımın bedelinin ödenmesi için müracat etmek istiyorum sonuçta bu kaza onlardan kaynaklandı ben nereye dava açmalıyım belediyeyemi açmam lazım ve davayı kendim takip etmek istiyorum bununla ilgili bir dilekçe örnegi falan olan varsa yardımcı olanlara çok teşekkür ederim karşı taraftaki aracın siğortası yok ama o adamda mağdur çünkü oda bu durumda yeşilde geçmiş oluyor altta videoyuda ekliyorum bakabilirsiniz lütfen bana yardımcı olun hangi yolu izleyebilirim
olay anındaki ışıklar : http://www.izlesene.com/video/kazalar-kavsak/960247
daha sonra düzelmiş hali : http://www.izlesene.com/video/kazala...is-hali/960250
Re: Sinyal ışıklarından kaynaklanan maddi hasarlı kaza , ne yapmam lazım?
Durumu kaydetmeniz ve şahitlendirmeniz çok iyi olmuş, zira belediye bu hatasını kabul etmeyebilir. Bir dilekçe ile belediyeye başvurarak hasar bedelinin ödenmesini aksi taktirde idari yargı yoluna gideceğinizi belirtin. Belediye, hasar bedelini ödemeyeceğini bildirir veya 60 gün içerisinde dilekçenize bir cevap vermezse idare mahkemesinde iptal ve tam yargı davalarını birlikte açmanız gerekmektedir.
Ben ilçede oturuyorum once ilçe belediyesine dilekçe yazacağım daha sonra ANTALYA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA mı yoksa olduğum ilçenin idare mahkemesi başkanlığınamı yazacağım bu dilekçeyi ayrıca belediyeye dilekçe yazarken cd yi koymam gerekiyormu videoları görmeleri için
Alıntı:
cupra07 rumuzlu üyeden alıntı
Ben ilçede oturuyorum once ilçe belediyesine dilekçe yazacağım daha sonra ANTALYA İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA mı yoksa olduğum ilçenin idare mahkemesi başkanlığınamı yazacağım bu dilekçeyi ayrıca belediyeye dilekçe yazarken cd yi koymam gerekiyormu videoları görmeleri için
Sayın Çupra,
Muhatabınız kazanın meydana geldiği kavşaktaki sinyalizasyon sistemini kuran ve bakımından sorumlu olan belediyedir. İlçelerde idare mahkemesi olmaz. Hukuki altyapımız keşke her ilçeye bir idare mahkemesi kuracak kadar iyi olsa:)
Davayı kendinizin takip edeceğini belirtmişsiniz ancak bence bulunduğunuz yerde bir avukata başvurmanız yararınıza olacaktır. Elde edeceğiniz yararın avukatınıza ödeyeceğiniz ücretten fazla olacağına emin olun.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Çupra,
Muhatabınız kazanın meydana geldiği kavşaktaki sinyalizasyon sistemini kuran ve bakımından sorumlu olan belediyedir. İlçelerde idare mahkemesi olmaz. Hukuki altyapımız keşke her ilçeye bir idare mahkemesi kuracak kadar iyi olsa:)
Davayı kendinizin takip edeceğini belirtmişsiniz ancak bence bulunduğunuz yerde bir avukata ya da iyi bir arzuhalciye başvurmanız yararınıza olacaktır. Elde edeceğiniz yararın kendilerine ödeyeceğiniz ücretten fazla olacağına emin olun.
Açılacak davada arzuhalciye başvurmak ne kadar doğrudur?
Sayın Erdoğan Kırcalı,
İçeriği idari dava dilekçesi olan iletimin silinmesine gerekçe olarak uzaktan kumanda ile yazılan dilekçenin yaratabileceği sorumlulğu alıp alamayacağım konusu göösterilmektedir. Bu gerekçe makul ve tatmin edici bir gerekçe değildir.
Çünkü dilekçede herhangi bir hata bulunmamaktadır. İlgili kişinin bu örnek dilekçeden yararlanarak yazdığı dilekçesinde bir hataya düşmesi durumunda da sorumluluk yaratacak bir durumun oluşması söz konusu değildir. Dava hakkı kaybolmayacaktır. Olsa olsa idari yargı yerince dilekçe red kararı verilecek ve kendisine dilekçesini yenilemesi için 30 gün süre verilecektir.
Gerekçe olarak söz konusu dilekçe örneğinin hukuki bilgi paylaşımını aştığı, kişilere hukuki yardıma yönelik olduğu, bunun da site kurallarına aykırı olduğu gösterilmiş olsaydı buna karşı hiçbir itirazımız olmayacaktı.
Açıklanan nedenlerle iletimin silinmesindeki gerekçenizi "hukuki bilgi paylaşımını aştığı ve kişilere yardıma yönelik bulunduğundan site kurallarına aykırı olduğu şeklinde değiştirmenizi saygı ile arz ve talep ederim.
Hakkarili Arzuhalci
İletiniz hukuki paylaşım ve ön bilgilendirmeyi aştığından, sitemizde dilekçe örneği verilemediğinden dolayı silinmiştir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İletiniz hukuki paylaşım ve ön bilgilendirmeyi aştığından, sitemizde dilekçe örneği verilemediğinden dolayı silinmiştir.
Teşekkür ederim.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Açılacak davada arzuhalciye başvurmak ne kadar doğrudur?
Sayın kırcalı, bir mahkemede 25 yılını zabit katipliği ile tamamlıyarak emekli olan ,bilgi birikimi ve tecrübesi bulunan arzuhalciyi kücümsemeyin,cok avukatınızdan tecrübeli ve deneyimli olduğunuda sakın göz ardı etmeyin.Bende bir zabıt katibi oğluyum babamın bilgi birikimi ve tecrübesi ilede gurur duyuyorum cok avukatında yanına gelerek asliye hukuk davalarında bilgi birikiminden yararlandığınıda iyi bilirim. Cok avukatlarında bu hukuk sitelerinde ,aldığı davaları hangi mahkemelere acacahını sormasını birakın dilekce örnekleri aradığını hepimiz burada görüyoruz ve biliyoruzda.
Bu arzuhalci abimizde emekli olduğu mahkeme zabıt katipliğinde belkide 25 veya 30 senesini gecirmiş tecrübenin ve bilginin doruk noktasında olan bir ahbeyimizdir.
Zabıt katipliğini veya arzuhalciliği veya bir başka mesleği, hele ki o meslekte kazanılmış tecrübeyi küçümsemek haddim değildir sn.esmerman.
Belirttiğim sadece bir dava dilekçesini, arzuhalciye hazırlatılması önerisinin yerinin bu site olmadığı idi.