Yurtdışındaki Eşten Boşanmak
Merhaba,
Benim danısmak isdediğim bir durumum var.
2008 Haziran ayında Alman vatandaşı bir bayanla evlilik yaptım ama aslen Türk.
Evlilik yaptığımız günden itibaren yaklasık 25 gün boyunca şiddetli tartışmalarımız oldu. Ve kendisi Almanya'ya döndü. Ben Türkiye de yaşıyorum.
Ve boşanmaya karar verdik.Kendisi Türkiye de yapmış olduğumuz evliliği Almanyadaki yetkili mercilere bildirmeyeceğini gerek olmadığını söyledi.
Kendisinden Avukatının adına benden hiçbirşey taleb etmediğine ve boşanmak isdediğine dair yazılı olarak Noter onaylı vekalet aldım.2008 Temmuz ayında.
Ama bosanma mahkeme masrafları benim karsılayacağım yazıyor.
Ben maddi durumum iyi olmadığı için hala dava açamadım ve 1 sene dolmak üzere. Avukatlar Barosuna başvuru yaptım red karırı verildi.
Benim şimdi öğrenmek isdediklerim:
1) Şiddetli geçimsizlikden Vekaleti ile dava açmalımıyım ?
2) 1 sene dolmak üzere bekleyip kendisinin gelecegini sanmıyorum ama şayet gelir ise anlaşmalı olarakmı dava açmalıyım ?
Yada kendisi gelmese dahi 1 sene geçdiği için anlaşmalı dava açma imkanım varmı?
Ve en kısa hangi şekilde sonuclanır ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar diliyorum. Saygılarımla.
Re: Yurtdışındaki Eşden Boşanmak
Sanırım kimse bana yardımcı olamicak. :(
Re: Yurtdışındaki Eşden Boşanmak
Yardımlarınızı bekliyorum.
Re: Yurtdışındaki Eşten Boşanmak
Kimse birsey demicekmi bir yol gösterin lütfen.
Senelerce aylarca mahkemenin uzamasını istemiyorum.
En erken biticek sekilde acmak isdiyorum davayı.
En hızlı şekilde boşanmanız anlaşmalı boşanma yoluyla olur.Anlaşmalı boşanma için eşinizle birlikte nafaka,tazminat,mal paylaşımı vs. anlaştığınız her konuyu belirttiğiniz dava dilekçesini verip, hakim karşısında da bu durumu her ikinizin de beyan etmesi gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
En hızlı şekilde boşanmanız anlaşmalı boşanma yoluyla olur.Anlaşmalı boşanma için eşinizle birlikte nafaka,tazminat,mal paylaşımı vs. anlaştığınız her konuyu belirttiğiniz dava dilekçesini verip, hakim karşısında da bu durumu her ikinizin de beyan etmesi gerekir.
Sn. Erdoğan Kırcalı
Verdiginiz bilgi icin tesekkürler,yalnız Almanyadan Türkiyeye dava icin gelecegini hic sanmıyorum. Giderkende ne halin varsa gör beni ilgilendiren bir durum degil artık demisdi. O gelmese dahi bir dilekcesi ile anlasmalı bosanma davası acabilirmiyim ? Sizce bu davanın sonuclanması ne kaadar sürer?
Bu durumda açacağınız davanın adı anlaşmalı boşanma olamayacak,çekişmeli boşanmada da , süreç 2-3 veya daha fazla yıl sürebilecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda açacağınız davanın adı anlaşmalı boşanma olamayacak,çekişmeli boşanmada da , süreç 2-3 veya daha fazla yıl sürebilecektir.
Tesekkürler.