Re: Belediye Emlak Vergisi
Aradaki farkı belediyeden talep edebilir vermezlerse idari yargı yoluna gidebilirsiniz. Arzu ederseniz doğrudan idari yargı yoluna da gidebilirsiniz.
Re: Belediye Emlak Vergisi
Alıntı:
HatChe rumuzlu üyeden alıntı
Bu yıl bulunduğumuz belediyeye emlak vergilerimizi ödedikten sonra, aslında %25 indirim hakkımız olduğunu öğrendik. Emlak vergi kanununa göre "Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin, 2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4 ü, inşalarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır" indirimi mevcutmuş. Belediyeye niçin fazla tahsil edildiğini sorunca, henüz bilgisayar programına bu fonksiyon yüklenmediği için tüm ilçeden bu maddeye girenlerden indirimsiz tahsilat yapıldığını öğrendik. Fazla ödediğimiz rakamları geri alabilir miyiz, gelecek yıl ödeyeceğimiz vergiden mahsuplaşabilirmiyiz. En doğru yöntem neyse öğrenebilir miyim. Teşekkürler.
Bir dilekçe vererek ilgili kanun maddesindeki indirimden yararlanamadığınızı bu sebeple ödediğiniz vergiyi sehven fazla ödediğinizi ve bu tutarın bir sonraki yıl oluşacak vergi borcundan düşülmesini talep edebilirsiniz.
Cevap: Belediye Emlak Vergisi
Merhaba:
aynı durum ben de de oldu. Aynı sitede oturan arkadaşım benim ödediğim miktarın yarısı kadar emlak vergisi ödedi. Ben de belediye ye sorduğumda yeni binalara 5 yıl boyunca uygulanan indirimin bana uygulanmadığını öğrendim. Sebebini belediyeye sorduğumda talep etmemişsiniz dedi. Arkadaşa sen bu konuda dilekçe verdin mi yada sana bu indirim konusunda bilgi verdiler mi dedim. Hayır dedi. Yani otomatikman indirim uygulanmış. İlgili emlak vergisi kanununda yeni binalara indirim uygulanır diye yazıyor. Yalnız kanuna göre bildirimde bulunulması gerekiyor. Bana göre Bildirim dediği Tapu ile belediye gidip emlak beyannamesi vermemizdir. Başka bir şekilde bildirim yapmamız gerekir mi?
Ben daireyi satın aldıktan sonra 1 ay içerisinde belediyeye gidip beyanname vermiştim.
Ben de fazla odediğim vergilerin iadesi için belediyeyi mahkemeye verdim.
Mahkemeyi kaybetme olasılığım var mıdır?
Kaybedersem ödeyeceğim ücret nedir?
Bilgi verebilirseniz memnun olurum.