Re: Kredi kartı limit aşımı
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Elbette bankaların sizin onayınızı almadan limitleri yükseltmesi doğru bir davranış değildir. Ancak böyle bir durumda sizin itiraz etmeyerek yeni limite göre harcamalar yapmanız zimni olarak limit artışına onay verdiğinizi gösterir.
Bankanızın size verdiği limiti biliyor olmanıza rağmen bunu aşmanız halinde (ki burada suçu bankalara atmak doğru bir davranış değildir kartınız illaki online pos cihazları yerine manuel pos cihazları ile de kullanılabilir) limit aşım ücreti de tahakkuk edecektir
sonuç olarak yaptığınız harcamalardan her halukarda sorumlusunuz
sayın: Tayfun Bey
çok mühim ve özel bir sorum olacak, bir ba,nkaya ait kredi kartı sahibiyim ve bankanın bana vermiş olduğu limit 5000 ytl civarında idi ben kartıma yanlışlıkla fazla ödeme yaptım ve yapmış olduğum fazla ödemeyi geri aldım ve farkettimki kartımın limiti yapmış olduğum fazla ödeme kadar artmış ve bu limiti aile şirketimize ait bir pos makinesinde kullandım. ve bu uygulamayı paraya ihitiyacım olduğu bir dönemde tekrar hem kendi kartıma hemde kardeşimin kartına yaptım ve limitleri yine kullandım. şuanda kart borçlarımı ödeyemiyorum fakat ödeyecem karşılığı var devlete iş yapıyoruz. biraz gecikmeli gelecek para. geçen gün bankanın teftiş kurulundan arandım bana borçlarımı ödememi söylediler ve ayrıca beni dolandırıcılık gibi bi suçla suçlayıp suç duyurusunda bulunacaklarını söyledir böyle bişey mümkünmü. bankanın tahsis etmiş olduğu kart bana onay vermeseydi bende bunu kullanmayacaktım. kesinlikle sütten çıkmışl ak kaşık gibi görünmek istemiyorum. paraya ihtiyacım olduğu bir dönemde böyle bir durumu değerlendirdim. böyle dolandırıcılık vesaire bunlar ağır ithamlar. beni korkutmak içinmi yapıldı yoksa böyle bir hakları olabilirmi ilginize şimdiden çok teşekkür ederim