Boşanan kadının soyadını alma hakkı!
Merhabalar;
Site kurallarını çok iyi bilmediğimden, okuyup inceleme zamanım olmadığından affınıza sığınarak bu konuyu açtım.
Ben 32 yaşında nişanlı bir bayanım. Nişanlım evlenip ayrılmış bir bey. Eski eşide yabancı uyruklu bir bayan. 11 sene önce ayrılmışlar fakat bu bayan hala nişanlımın soyadını taşımakta. Nişanlım ise herhangi bir belgeye imza atmadığını ve ya mahkemede hiç bir şekilde kullanma izni vermediğini söylüyor. Yanlış hatırlıyorda olabilir ama ne olursa olsun o bayanın hala soyadını kullanmamasını istiyor-istiyorum ve istiyoruz. İngilterede yaşıyor. Orada ki mahkemelere Konsolosluklar aracılığı ile başvurmamız gerekir sanıyorum. Türkiyede ki mahkeme sonucu ise bayana iletilirmi ? Çok bilgi sahibi olmadığım için gereken yasal prosedürün ne olduğuna dair bilgi edinmemi sağlarsanız müteşekkir olurum.
Teşekkürler.
Sema..
Re: Boşanan kadının soyadını alma hakkı !!!!
boşanan kadın evlenmeden önceki soyadını yeniden alır.eğer boşananın menfaati varsa ancak soyadını alması boşandığı kocaya zarar olmamasını ispatlarsa istem üzerine hakim taşımaya izin verir.. koca kosulların değişmesi halinde iznin kaldırılmasını isteyebilir. hukuk öğrencisiyim şimdilik bunları söyliyebilirim size..
Re: Boşanan kadının soyadını alma hakkı !!!!
Alıntı:
faruk kemal rumuzlu üyeden alıntı
boşanan kadın evlenmeden önceki soyadını yeniden alır.eğer boşananın menfaati varsa ancak soyadını alması boşandığı kocaya zarar olmamasını ispatlarsa istem üzerine hakim taşımaya izin verir.. koca kosulların değişmesi halinde iznin kaldırılmasını isteyebilir. hukuk öğrencisiyim şimdilik bunları söyliyebilirim size..
Açıklama doğru.İstememenizin dışında haklı bir sebep göstermeniz gerekmektedir.Size ve kocanıza bu durumun bir zararı olmalı ki bu durum değişebilsin.