-
Araç İcrası
merhaba aranıza yeni katıldım.benim bir icra işim var ayıplı çıkan bir araç hakkında.mahkeme aynı nitelikte o km yenisi ile değişim kararı verdi ve yargıtayda onadı.şimdi icra aşamasındayım.bir kere icraya gittim ancak ötv indiriminden dolayı araç bulamadık ve tutanaklara 2005 model araç bulunamamıştır şeklinde geçirdik.karşı taraf bedel tespiti istedi ve aracın bedel tespiti yapılarak faizi ile paramı alacağımı iddaa ediyorlar.şimdi 2 yol var biri aracın mislini istemek diğeri ise bedel tespiti yapmalarına izin vermek.aslında parayı almak işime geliyor ancak işin içinde faiz de varmı bilmiyorum.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...
-
Re: Araç İcrası
Mahkeme kararında faizle ilgili bir hüküm yokmu?
-
mahkeme kararı aynı nitelikte , sıfır km , yenisi ile değişim.ancak icra bunu mevcut olan 2005 model aracın yenisi olarak algılıyor, karar açık ve net olmasına rağmen.2005 model yeni araçta bulunamadı.şimdi bedel tespiti yapmaya çalışıyorlar.merak ettiğim iki şey var.aracın bedeli neye göre tespit ediliyor ve bu bedele icra dairesi faiz uyguluyormu?
-
Siz ilamı icraya koydunuz anladığım kadarıyla. İlamda sadece değişim yer alıyorsa bulunamadığı takdirde şu kadar bedel diye bir seçenek yer almıyorsa 2005 model aracın bugünkü sıfır değeri baz alınır. Kararda faiz yoksa siz de icrada faiz talebinde bulunamamışsanız faiz re'sen işletilmez
-
bedel tespiti yeni yapılıyor çıkan karar itiraz edebilir ve faiz isteminde bulunabilirmiyim?ama bir sorun var icra müdürlüğü bilir kişiden bu günkü 2005 model aracın sıfır değerini istemiş durumda.sanki bu gün 0 km 2005 model araç bulunabilecekmiş gibi...