Kiracı tahliye davası sırasında evi boşalttı
kiracı tahliye davasının gününden önce evi boşalttı anahtarı teslim etmedi. 7 aylık kirayı ödemedi. Sayaçları kendi üstüne olmayan elektrik, su ve doğalgaz borçları var. Elimdede az miktarda depozito var. İcra ve tahliye davasının sonucu ne olur? İcra dairesindeki dosya ne olur? birikmiş kiraları ve diğer alacakları almak için ne yapmam gerekir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Kiracı tahliye davası sırasında evi boşalttı
merhabalar konu hiç kimsenin ilisini çekmedi mi? Sitemizde bu konuyla ilgilide bir konu göremedim. Teşekkürler.
İcra tebligatı kiracıyla ulaştıktan sonra 7 gün içinde kiracı itiraz etmemiş ve 30 gün içinde ödememiş veya eksik ödemişse, ödenmeyen kısım için haciz işlemi başlatmanız gerekir.
Bunun içinde kiracının haczedilebilir mal veya gelirini bulmalısınız.
İcra-haciz işlemleri tahliye davasından bağımsızdır. Yani tahliye etmese veya tahliye davası sonuçlanmadıysa da kiracıya haciz yapmanız mümkündü.
İcra takibi sonucunda 30 gün içinde borcun ödenmemesi temerrütten dolayı tahliye davası açma hakkı verirdi.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İcra tebligatı kiracıyla ulaştıktan sonra 7 gün içinde kiracı itiraz etmemiş ve 30 gün içinde ödememiş veya eksik ödemişse, ödenmeyen kısım için haciz işlemi başlatmanız gerekir.
Bunun içinde kiracının haczedilebilir mal veya gelirini bulmalısınız.
İcra-haciz işlemleri tahliye davasından bağımsızdır. Yani tahliye etmese veya tahliye davası sonuçlanmadıysa da kiracıya haciz yapmanız mümkündü.
İcra takibi sonucunda 30 gün içinde borcun ödenmemesi temerrütten dolayı tahliye davası açma hakkı verirdi.
İlginize öncelikle çok teşekkür ederim sdt 23. Ben davayı bu noktaya kadar hukuk sitelerini inceleyerek ve yardımlarla kendim getirdim. Şimdi benim evi boşaltan kiracının haczedilebilir mal veya gelirini bulma konusunda nasıl bir yol izleyeceğim konusundada yardımcı olabilirmisiniz. Bir vatandaş olarak bana bu konuda resmi kurumlar bilgi verebilir mi? Borçlunun elimdeki TC Kimlik Nosu ile 1980 yılında 212 gün prim ödemesi olduğunun dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. kişinin vergi numarasını bile bulamadım. Bu kişinin vergi nosu bile yok. Ne yapabilirim.
İkinci sorum Haciz işlemini başlatmak için maksimum bir süre var mıdır?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..