Merhabalar senet borcundan dolayı hapis cezası varmıdır. Arattım ama net bır cevab bulamadım. Sımdıden tesekkurler.
Printable View
Merhabalar senet borcundan dolayı hapis cezası varmıdır. Arattım ama net bır cevab bulamadım. Sımdıden tesekkurler.
Senet borcundan dolayı hapis cezası yoktur.
Ancak, hakkınızda başlatılan takipte, mal beyanında bulununuz.
Senedin resmi olmayan yollardan tanzim edilmiş olması halinde ise cezai sorumluluğu vardır.
pekı hıc bır mal varlıgı yok ıse?
Para ile ölçülebilen her şey malvarlığınıza girer. Şu anda yazdığınız bilgisayar, kaleminiz, saatiniz vs...
patron bildigim kadarı ile senedi ödeyemiyorsan hapis cezası yok....
ama mal beyanında bulunurken yanlış beyanda bulunmak veya hiç bulunmamak hapis cezası var...
ayrıca borcunu ödemeyince borcun bitmiyor. yasal faizden katlayarak borç yerinde kalıy6or.
gerçi yasal faiz yüzde 9 olması gerek senelik.
anlican borcu ödemesen bile öyle katladıgı felan yok yani.
Senet ticari bir evraktır dolayısıyla arada daha yüksek veya az faiz oranına ilişkinbir sözleşme yoksa bugün itibariyle yıllık %25 ticari avans faizi işliyor ve belirli aralıklarla bu oran arttırılarak veya düşürülerek belirleniyor.
Borç ödenmedikçe faiz işleyerek gider zaman aşımı dolana dek ne zaman dolar forumda tartışılmıştı arama yapıp istifade edebilirsiniz.
Merhaba,
bir arkadaşım borçlarım olduğundan dolayı bana bir miktar para vermişti yaklaşıuk bir yıl kadr bir sürede parça parça ödemelerimde kolaylık olsun diyee borç olrak olmadığını sölemişti.en son geçen hafta tekrar 3500 lira bir para verdi ve bunun karşılığında senet imzalattı bende kabul ettim.Daha sonra senetleri yırttıp çöpe attı önemli olmadığını bu parayı geri istemediğini söledi.bir sonraki günde beni arayıp aslında bir senedimi sakladığını avukata vericeğini söledi hakaret etti ve kapattı bugün ise avukatı beni aradı avukatıda müvekkiline güvenmiyor belli bende bu şekilde olayı anlattım buarada benm imzaladığım senetler 8500 liraydı 200 200lira ödemeli yırttım dedi yırtmasa bile senedimde oynama yapmış olması lazım çünkü avukat bana 11 000 liralık tek bir senet olduğunu söledi oysaki ben böle bir senede asla imza atmadım bu yasal olmadığından herhangi bir icraya maruz kalırmıyım cevaplarsanızz sevinirim teşekürler...
Bu Iddialarinizi Gelecek ödeme Emrine Yapacağiniz Itirazla Icra Müdürlüğü'ne Bildiriniz.
Burada yorum yaparken, kişileri yanlış bilgilendirebilme olasılığını, bu olasılığın sadece forum başlığını açan kişi ile sınırlı olmadığını, başlık açılan sitenin Türkiye'nin en çok ziyaret edilen hukuk sitelerinden biri olduğunu da unutmayarak yapınız.
Senetten dolayı tarafınıza yapılacak kambiyo senetlerine mahsus takip yolunda itirazlarınızı icra müdürlüğüne değil, icra hukuk mahkemesine yapmalısınız.
Senet ilamsız icraya icraya konulursa (ki bu genelde tercih edilmeyen yoldur) itiraz merci icra müdürlüğüdür.
Ayrıca cezai anlamda kişilerden şikayetçi olmanız halinde, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmanızı ve ayrıca bu konu hakkında bir Avukat ile görüşerek hareket etmenizi öneririm.