-
Öğrenci taksitleri
1 yıl öncesinden hiç bir kredi kartı kullanmadan sadece öğrenci kimliğine taksit yapan işletmelerin birisinden taksit yapmıştım. Ve bu borcun bir kısmı arkadasıma ait di ve bana yatırdığını söylemişti geri kalan kısmını. ve bu miktar 50 tl civarında idi. diğer işletmelerden bildiğim üzere herhangi bir gecikme veya avukatlık olacağı bir durumda cep telefonlarımıza uyarı mesajı gelıyor ancak bu ısletmeden bana böyle bir mesaj gelmediği için 1 sene boyunca bende bir sorun olmadığını düşünüyordum yani borcumun bittiğini düşünüyordum. yaklaşık olarak 1 sene sonra bana 230 tl borcumun olduğu söyleyerek avukat beni anarıdı bu olay dün gerçekleşiyor ve bende bu borçtan ben bilgilendirilmedim ve avukatlık bir durum olacağı şeklinde bana uyarı araması veya mesajı gelmedi(çünkü aynı uygulamayı kullanan diğer işletmeler bu yolu izliyor en azından bilgilendirme mesajı geliyor cep telefonlarına) ben öğrenciyim ve hukuki savunmalarım varmıdır acaba? İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.
-
Re: öğrenci taksitleri
Taksitli satış sözleşmesimi yaptınız senet imzaladınızmı?
Uyarı mesajı göndermek gibi bir usul yoktur. Borcu takip edip vadesinde ödenmesinden mesulsünüz.
-
Re: Öğrenci taksitleri
evet senet imzalandı ve sözleşmem var ancak bu borctan benım 1 sene boyunca nasıl haberım olmuyor.çünkü hemen yan işletmedede borcum var ve böyle bir konu olduğunda aynı uygulamayı yapıyorlar. gercekten arkadasım oraya ptt hesabı ıle parayı yatırmıs ise belkide düşmediler. bır anda ıcralıksınız şeklinde benı nasıl arayabılıler.
-
Ödeme yapıldıkça senetlerinizi almalısınız en garanti takip yolu budur.
Arkadaşınız ödeme yaptıysa makbuzları vardır versin size götürüp senetleri alın. İcraya verirlerse makbuzlarla itiraz edersiniz.
Geçmiş olsun, kolay gelsin, iyi dersler.
-
ilginiz için çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar