Aracın noter vekaletinin hiç mi değeri yok?
Merhaba
Aracımı bir şahısa sattım fakat o anda satış işlemini yapamayıp 1 Aylık vekalet verdim, vekalet süresi içerisinde maddi hasarlı kaza yapmışlar ve karşi araç hurdaya çıkmış, kazayı yapan suçunu kabullenmiş olmasına rağmen masrafları karşılayacak gücünün olmadığını beyan ederek ödemeden kurtulmuş ve diğer aracın kasko şirketi kaza tarihinde araç benim üzerime kayıtlı olduğu için masrafları benden talep etmiş ve mahkeme benim vermiş olduğum noter vekaletini hiç dikkate almayıp borcu benden haciz yoluyla almaya başlamıştır.
Bu konuda ben ne yapabilirim, verdiğim noter vekaletinin hiçbir değeri yokmu, ben bu zararımı nasıl tanzim edeceğim eğer bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler...
Re: Aracın noter vekaletinin hiç mi değeri yok?
Noterden bir başkasına aracınızı satması için vekalet vermişsiniz. Bunun hiç bir değeri yoktur. Siz burada arac sahibi olarak kusursuz sorumlusunuz. Verilen karada hukuka aykırı bir durum görünmemektedir.
Kazayı yapana rücu hakkınız vardır ancak ödeme gücu varsa para alabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Trafik tescil şube müdürlüklerinde ki kayıtlar esastır. Bu nedenle de yapılan işlem hukuken son derece doğrudur. Artık noter satışıdıye bırsey yok. Devir ve tescil işlemleri açısından bir anlam ifade etmemektedır. Bu nedenlede arac alıp satarken bu alım satımın tarfık tescil şube müdürlükleri nezdınde yapılmasına dıkkat etmek gereklıdır.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Trafik tescil şube müdürlüklerinde ki kayıtlar esastır. Bu nedenle de yapılan işlem hukuken son derece doğrudur. Artık noter satışıdıye bırsey yok. Devir ve tescil işlemleri açısından bir anlam ifade etmemektedır. Bu nedenlede arac alıp satarken bu alım satımın tarfık tescil şube müdürlükleri nezdınde yapılmasına dıkkat etmek gereklıdır.
Sayın Duygu Hanım,
Trafik tescil memuru önünde yapılan satış (noter satışı olmadan) henüz uygulamaya girmedi diye biliyorum. Uygulama başladı mı?
Henüz değil bildiğim kadarı ile.