İşten çıkarılma ve devamsızlık
İşverenim beni "benim istifa ettiğim gerekçesiyle" işten çıkardı, ancak ben herhangi bir biçimde istifa vermedim yazılı olarak. İşverene ihbarname çektim alacaklarımın ödenmesinden ötürü.
Ancak çetrefilli bir durum var. İşveren şimdi benim geriye yönelik devamsızlıklarım olduğunu söylüyor. Eğer davalık olursa, işveren benim geriye yönelik devamsızlıklarımı lehte kullanabilir mi? Mahkeme bu durumda nasıl bir tavır takınabilir.
Cevap: İşten çıkarılma ve devamsızlık
iş kanunu madde 25-g İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi. haklı fesih sebebidir.
Madde 26 - 24 ve 25 inci maddelerde gösterilen ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisi, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü geçtikten ve her halde fiilin gerçekleşmesinden itibaren bir yıl sonra kullanılamaz.Ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık süre uygulanmaz.
karşılıklı haklı fesih sebebi varsa bir davamdan hatırlıyorum fesih bildirimini ilk yapan taraf haklı görülüyor.