Taksirle birden fazla kişiyi yaralama
selamlar;
bundan 2 ay önce iki yaslı adama geri manevra yaparken aracımla çarptım..çarpma sonucu sahıslardan birinin ayagı kırıldı..digerinde herhangi bir sey yoktu..kaza sonrası sahısları ambulans ile hastaneye götürdüm.gerekli tedavileri yapıldı ve masraflarıda üstlendim..sahıslar emekli ve herhangi bir iş yapmıyor..bugün mahkeme celbi geldi ve "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan mahkemeye cagrıldım..acaba ceza alırmıyım??alırsam ne kadar ceza alırım??nasıl bir yol izlemem gerekir??tazminat vs. istenebilirmi??
verilecek cevaplara simdiden tesekkür ederim..
saygılarımla...
Re: taksirle birden fazla kisiyi yaralama
Kusur durumlarının tespiti için mahkemece bilirkişi raporu istenir. Alacağınız en az ceza 5 ay hapisten paraya çevrilse 3000 TL civarında para cezası olabilir. Geçmiş olsun.
sn hakkari'li ilginize tesekkürler..kaza geniş bir kaldırımda park yaparken gerçekleşti.yani kuşkusuz suçlu benim..polis rapor falan tutmadı yani olay yerine bakılmadı.beni hastaneden aldılar ve ifadeden sonra serbest bıraktılar..
"Alacağınız en az ceza 5 ay hapisten paraya çevrilse 3000 TL civarında para cezası olabilir. " demişsiniz..oaraya çevrilmeme durumuda olabilirmi???
Son 5 yılda benzer suçunuz yoksa endişelenmeyin paraya çevirirler.
Şimdi bu 3000 TL sadece para cezanız. Yargı giderleri de size yüklenecektir. Bilirkişi ücreti ile birlikte 150 TL diyelim. Karşı taraf avukat tutarsa 275 TL de karşı tarafın avukat vekalet ücreti.
Bunlardan başka karşı taraf ayrıca hukuk mankemesinde maddi manevi tazminat davası açabilir.