Geçmişe dönük kıdem tazminatımı alabilir miyim?
1967 Haziran ayında Manisa belediyesinde memur olarak göreve başladım. 18 sene bilfiil çalışmamdan sonra bazı ailevi nedenlerimden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Daha sonra isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödedim. Ve sigortalı olarak emekli maaşım bağlandı. Şu an ssk dan emekli maaşı almaktayım. Fakat istifa ettiğim zaman (1985 yılında) 657 ye bağlıydım ve 20 senemi doldurmadığım için o zaman ki mevzuat gereğince tazminatımı alamadım. Yeni çıkan kanunda değişiklik olduğunu duydum. Geçmişe dönük tazminatımı alabilirmiyim.
Re: Geçmişe dönük kıdem tazminatımı alabilirmiyim
Alıntı:
m-angel rumuzlu üyeden alıntı
1967 Haziran ayında Manisa belediyesinde memur olarak göreve başladım. 18 sene bilfiil çalışmamdan sonra bazı ailevi nedenlerimden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Daha sonra isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödedim. Ve sigortalı olarak emekli maaşım bağlandı. Şu an ssk dan emekli maaşı almaktayım. Fakat istifa ettiğim zaman (1985 yılında) 657 ye bağlıydım ve 20 senemi doldurmadığım için o zaman ki mevzuat gereğince tazminatımı alamadım. Yeni çıkan kanunda değişiklik olduğunu duydum. Geçmişe dönük tazminatımı alabilirmiyim.
Anayasa Mahkemesinin, 28 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan konuya ilişkin kararının gerekçesi ile durumunuz netleşir...
Konuyu biraz daha açarmısınız. Yani ben bu parayı alabilecekmiyim.
Alıntı:
m-angel rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu biraz daha açarmısınız. Yani ben bu parayı alabilecekmiyim.
Merhabalar,
Konuyu biz açmadan, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerekçeli kararda, sizin ve sizin gibi belli bir müddet Emekli Sandığı kapsamında hizmeti olmuş, ancak son defa Emekli Sandığı'na tabi olmadan farklı sosyal güvenlik kurumları altından emekli olmuşların kıdem tazminatlarının (toptan ödemeleri) ödenmesine engel olan 2829 Sayılı Hizmet Birleştirmelerine ilişkin Kanun'un 12. maddesindeki "Son defa T.C. Emekli Sandığına tabi görevlerden emekliye ayırlanlar ve ...." cümlesi Anayasanın 2. ve 10. maddesine aykırı bulunarak yürürlükten kaldırıldı.
İptal kararının, yürürlüğe girmesi için 1 yıllık süre verildi.
İptal kararından sonra yapılacak yasal düzenlemeler ne getirir, ona bakmak lazım... Anayasa Mahkemesi kararları iptal tarihinden sonraki işlemler için uygulanır..
Re: Geçmişe dönük kıdem tazminatımı alabilir miyim?