Merhaba.
İki sene önce bir mahkemede yalancı şahitlik yapan insana şuanda dava açılabilirmi.?çok merak ediyorum
Printable View
Merhaba.
İki sene önce bir mahkemede yalancı şahitlik yapan insana şuanda dava açılabilirmi.?çok merak ediyorum
Dava boşanma davasıydı.2 sene önce dava açılmış.o mahkemede karşı taraf yalancı şahitler getirdi.kendini haklı çıkardı..ozaman 6 ay ise zaman aşımınamı uğradı?o kişiler hakkında suç duyurusu yapabilirlermi?
Boşanma davasında sizin iddianıza göre "yalancı şahitler" ile davanın seyri değiştirilmiş. Siz şahitlerin doğru söylemediğine dair somut deliller ortaya koyamamışsınız ki hakimin kanaati şahitlerin beyanı doğrultusunda oluşmuş.
Yani siz boşanma davasında şahitlerin yalan söylediğini ispatlamış olsanız, dava sonucunda bir mağduriyet söz konusu olmaz.
Türk Ceza Kanunu'nda sizinle ilgili maddeler hakaret, iftira ve yalancı şahitlik. Ama bu fiillerin suç teşkil etmesinin şartları var. Aynı zamanda 6 ay içinde şikayete bağlı suçlar. Her iftira ve yalancı şahitlik kanunun iftira ve yalancı şahitlik kabul ettiği suç tanımına girmiyor.
TCK'nın 125.(hakaret), 267.(iftira) ve 271. (yalan tanıklık) maddeleriyle bu maddeleri takip eden maddeleri okuyun.
Sizin açınızdan en büyük iki sıkıntı:
1. 6 aylık şikayet süresini geçirmeniz
2. boşanma davasında iddiaların yalan olduğunu ispatlayamamış olmanız
Yalancı tanıkların yalan beyanda bulunduklarını kanıtlayabilecekseniz, C. Başsavcılığına şikayetinizi yapınız. Neden çekiniyorsunuzki? Bırakın, zamanaşımı, vs. savcı değerlendirsin... Kolay gelsin.
Hakimlerin hakiminin huzurunda,yani ALLAH katında hakkın zaman aşımına uğramaz için rahat olsun.
Merhaba, benim boşanma davamda eşim 3 tane yalancı şahit kullandı. Dava 1,5 sene sürdü.Dava sürerken savcıya yalancı şahitlik için suç duyurusu yapacaktım fakat savcı dava bittikten sonra başvurmamı istedi. Dava aleyhime sonuçlandı. Savcılığa suç duyurusu yaptım ve savcılar hiçbir şekilde zaman aşımından falan bahsetmediler. Suç herzaman suçtur, cezasını adalet er veya geç vermelidir.