Boşanmaya karar verdim ama nasıl?
yaklaşık 9 aylık evliyim.eşimle kavga ederek ayrıldık.eşim yüzüme karşı saldırınca bende kolundan tutarak onu ittim.bu olay beni derinden etkiledi.kavga esnasında evimizde kimse yoktu.eşime 4 ay boyunca eve gelmesi konusunda yalvardımsada canını yaktığım için kesinlikle bu yuvayı yıkacagını söylüyor.şuan 4 aydır ayrı yaşıyoruz.ve beni acayip şekilde aşagılayan sayısız msj gönderdi ben yinede göz yumdum ve barışmak istedim.sonuçta benimde dayanma noktam var.eşim bu kızgınlıkla evden gittikten 1 hafta sonra eşyalarını götürdü.bunu içinde yüzük saatim ve bazı benim aldığım ev eşyalarıda var.en son kendisini aldığı yatak odası takımınıda götürdü.bunları benden habersizce evime anahtarla girip yaptı.birgün geldim evde kendine ait bir igne bile koymamış.şimdi eşim benden düğünde takılan altınları ve birçok şeyi kendisine vermemi istiyor.bunları benden alması mümkünmü mehir senedi v.s. yapmadık.anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor.size sorum benim hesabımda 11bin ytl para var.ayrıca evlenmeden önce 17 bin ytl ye araba aldım.bunlardan bir hak talep edebilir mi.
evde bulunan eşyaların hepsini babam aldı ve kredi kartı borçlarını ödüyor hala.sizce ne yapmalıyım bana bi yardım edermisiniz.unutmadan ben ve eşim aynı parayı alıyoruz ve ikimizde memuruz.
Re: Boşanmaya karar verdim ama nasıl?
Anlaşmalı boşanmak her zaman en iyisidir.
Anlaşamlı boşanmak demek, nafaka-tazminat-çocuğun velayeti-görme zamanları gibi bir çok konuda anlaşmak demektir.
Anlaşamıyorsanız anlaşmalı boşanamazsınız.
Eşiniz sanırım bir avukat ile görüşmüş olmalı ki sizden istediklerini söylemiş anlaşmalı boşanmak için.
Sizde bir avukat ile muhakkak görüşün. Buradan alacağınız bilgiler çok kısıtlı kalır. Çünkü yazı ile anlatılacak şeyler kısıtlıdır. Karşılıklı konuşma ile avukat sizin sorularınızı ve ne yapılması gerektiğini daha iyi ifade eder.
Çekişmeli boşanma davası açarsanız ya da eşiniz açarsa, düğünde takılan takılarını alacaktır. Bu konuda daha önce çok yazı okudum.
Ama nafaka-tazminat konuları herkesin ekonomisine göre ve aralarındaki kusur kavramına göre değişir.
Bu sebeple hemen bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.
tabiki buradaki bilgiler kısıtlı ama en azında biraz yol gösterici olur kanısındaydım.eger bir fikir verirseniz memnun olurum tabiki daha sonra bir avukat ile görüşecegim.
Eşler boşandıktan sonra kendi kişisel eşyalarını alabilir.Bunlar terlikten, makyaj malzemelerine kadar geçerlidir.
Altınlar da kural olarak geline aittir.
Babanızın aldığı eşyalar için ise, para talep edebilirsiniz.
Hesabınızdaki para ve araba evlenmeden önce sizinse bir hak talep edemez.
Bence şu anda eve dönmesi için hemen ihtar çekin.Mahkemeye başvurun ve durumu anlatıp eve dönmesini istediğini belirtin.
Eşinize yoksulluk nafakası da büyük ihtimalle bağlanmaz o konuda da rahat olun.
Cevap: Eşim dava açmış....
pek burda sorularınıza yanıt vermek isteyenler yok gibi. boş bir yere benziyor. Allah yardımcınız olsun. bende de benzer bir sorun var