Cevap: Boşanma ve intihar
Merhabalar, düzelir umuduyla yürütmeye çalıştığım evliliğim, sanırım eşimin çok kararlı olması sebebiyle, sona erecek. Şu anda yaz tatilinde, gideli 3 hafta oluyor. Gitmeden önce boşanma dilekcesini verdiğini söyledi. Sormak istediğim sorular şunlar.
1) Dilekçe verdiyse bana ulaşma süresi nedir, yada verip vermediğini kesin olarak öğrenebileceğim bir kurum varmıdır?
2) Daha önceki sorumda tam yanıt alamadığım, intihar konusu mahkemede kanımca bana karşı kullanılabilecek tek gerekçe olarak sunulacak. Bu durum ne kadar etkili olabilir davanın seyri hususunda?
3) Ben boşanmayı kabul etmeyi düşünmüyorum, ama kızımın velayetini almak istiyorum, bu yönde bir dava açarsam, boşanmak istememe düşüncemle ters bir durum oluştuğu kanısı olabilirmi boşanma davasında.?
4) Velayet davasında, haysiyetsiz yaşam sürme nedeninin, haklı gerekçeleri nelerdir acaba. Eve geç saatde ve alköllü gelmek ( saat 20:30 dan önce gelmiyor işinin bittiği saat genellikle öğlen 12:30 ) zaman geçirilen ortamların evli bir bayana yakışmayacak şekilde olması, sendika çalışmalarını herşeyden değerli görmesi, hiçbir mitingi kaçırmaması ( bazı şeyler mutlaka savunulur, ama bir düzen varsa o düzeni bozmayacak bir şekilde diye düşünüyorum ) eşe yalan söylemek ( gittiği yer konusunda yanıltmak ), çocuğa iyi davranmamak, çocukla vakit geçirmemek ( tarzının bu olduğunu söylüyor, mesafeli davranıyormuş bilerek ), bu durumlar velayet davasında, şahitle ispatlanırsa, karar konusunda etkili olabilirmi?
5) Daha öncede belirttiğim gibi, asla onur kırıcı bir davranışım olmadı, kötü söz söylemedim, kötü bir alışkanlığım yok, aldatma yok, şiddet asla uygulamadım. Aksine ben mağruz kaldım küçük düşürülmelere, bulunduğumuz ortamlarda söz hakkı alamamaya, kötü söze. Ama çok sevdiğim için, onu kaybetmemek adına çoğu şeyi içim acıyarak, hep belki düzelir bu tavırları diyerek kabul ettim. Sanki rollerimiz değişmişti kadın ve erkek olarak. Son seneler ise herşeye sadece kızım için katlandım. Serbest çalışmamdan dolayı yaşadığımız maddi sorunlarımız, her ailede olabilecek tartışmalarımız oluyordu. Bunlara bakarak davanın seyri hakkında bir fikir verilebilirmi?
6) Şu anda yeni bir işe girdim, acaba mahkeme süreci nasıl işliyor yeni girdiğim işimi etkilemesinden çekiniyorum. İlk celsede bitmezse, duruşmalar ne sıklıkla yapılıyor, belli bir süre içindemi görülüyor yoksa hakimin takdirimi geçerli oluyor süre konusunda?
Cevap: Boşanma ve intihar
Bence çok endişe etmeyin, bu şartlarda boşanması kolay değil. Önemli olan eşinize şiddet veya hakaret uygulayıp uygulamadığınızdır. Böyle sebepsiz ve eften püften şeylerle kimse boşayamaz sizi. Eğer yine de boşarsa, yargıtaya itiraz edin, en az 1,5-2 sene daha uzar. Kimse bu kadar süre hem evli hem ayrı kalmaya dayanamaz.