Ceza Uygulama Sürecinin Başlangici Hakkında
Merhabalar,
25/09/2008 tarihinde ceza mahkemesinde adıma 5271 sayılı yasanın 231/8-c mad. gereğince 6 ay süre ile oyun salonlarına, kahvehanelere, eğlence merkezlerine, gazinolara gitmekten yasaklanması kararı verildi.
Bu cezamdan dolayı 18/05/2009 tarihli, 25/05/2009 tarihli posta mühürlü, 01/06/2009 tarihde bana ulaşan denetimli serbestlik ve yardım merkezinden gelen bir yazı var. Yazıda aşağıdaki açıklama yapılmaktadır:
Denetimli serbestlik altına alınmış olmanızdan Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kuralları 6.mad.gereğince;
1- Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan çağrılara ve hazırlanan denetim planına uymak,
2- Herhangi bir sebeple yerleşim yeri adresinin değiştirilmesi halinde yeni adresi şube Müdürlüğümüze bildirmek,
3- Hakkınızda hükmedilen yükümlülüğün yerine getirilmesi ve konuyla ilgili bilgilendirilmeniz için yukarıda adı geçen Yönetmeliğin 6. maddesi gereğince 10 gün içinde aşağıda açık adresi verilen Şube Müdürlüğümüze müracaat etmektir.
Bu yükümlülüklerden bir veya bir kaçına uymamanız, denetim süresi içinde kasıtlı bir suç işlemeniz veya yükümlülüklere uyarıya rağmen uymamakta ısrar etmeniz halinde, durum gereğinin takdir edilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla ................... Sulh Ceza Mahkemesine bildirilecektir.
Sorum şu;
Karar tarihi 25/09/2008. Bu 6 aylık süre karar tarihinden itibaren başlamıyor mu? Yoksa yazıda belirtilen yere müracaat ettikten sonra mı başlayacak? Belirtilen yere gitmesem olmaz mı?
Bu olay psikolojik olarak bayağı etkiledi beni. Hayatımda ilk defa mahkemelerde uğraştım. Kabus bitti derken derken bu yazı çıktı :(
Cevabınızı dört gözle bekler, şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Ceza Uygulama Sürecinin Başlangici Hk
Sorduğum soru hakkında fikri olan yok mu???