Borçluya -taşınır- mal alma
Kardeşimin iflas edip icra yükü altına girmesinden sonra arkadaşları ile yeni bir iş yapıp durmunu toparlayabilmesi için kendi üzerime araba alıp kullanması için ona vermemin, kardeşimin kişi/kurumlara icralık durumda olmasından dolayı onun veya benim için herhangi bir problem çıkarması ihtimali var mıdır? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: Borçluya -taşınır- mal alma
Araba trafikte kimin adına kayıtlı ise mülkiyet onun kabul edilir. Fiilen kullanma mülkiyete karine teşkil etmez. Muvazaalı bir durum tespit edilirse ancak bir sorun oluşabilir.
Esenkalın
Cevabını için çok teşekür ederim, konu hakkında sormak istediğim 2 şey daha bulunuyor:
- Muvazaalı durumdan kastınız nedir?
- Arabayı banka kredisi ile almayı düşünüyorum. Kredisiz de almış olsaydım şu durumdan emin olmak isterdim: Kardeşimin icra sorumlulukları herhangi bir şekilde bu vesile ile beni de yükümlülük altına sokar mı?
Tekrardan ilginiz ve yardımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Alıntı:
ali.sezgin rumuzlu üyeden alıntı
Cevabını için çok teşekür ederim, konu hakkında sormak istediğim 2 şey daha bulunuyor:
- Muvazaalı durumdan kastınız nedir?
- Arabayı banka kredisi ile almayı düşünüyorum. Kredisiz de almış olsaydım şu durumdan emin olmak isterdim: Kardeşimin icra sorumlulukları herhangi bir şekilde bu vesile ile beni de yükümlülük altına sokar mı?
Tekrardan ilginiz ve yardımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Hic bir surette kardeşinizin borcu sizi yükümlülük altına sokmaz, Muavaza demek hileli mal kacırma devir demek,yanlız siz kredili alıcahınıza göre burada muavazadan bahsetmek biraz zor olur hicte cekinmeyin.
değerli yanıtlarınız çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla