Sigortasız çalıştığım işten çıkarıldım maaş alamadım
2 yıl 8 ay çalıştığım iş yerinde sigortam hiç yapılmadı. 3200 tl toplam maaş alacağım kaldı. alacağımı ve sigortamın yapılmasını istediğim için işime son verildi. işyerinden ayrılmadan işveren adına imzaladığım fatura,irsailye,tezgah bakım makbularını yanıma aldım. bu belgelerle sadece 2 yıl çalıştıgımı kanıtlaya biliyorum, daha öncesi için şahitlerim var.bu belgelerle çalışma bakanlığına şikayetci oldum. Çalışma bakanlığındaki yetkililer sigortayla ilgili birşey yapamayacaklarını ssk ya da başvurmam gerektiğini oradan gelecek sonuçla sigorta tespit davası açmam gerektiğini söylediler. Bu durumda neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla...
Re: Sigortasız çalıştığım işten çıkarıldım maaş alamadım
SGK ve İşvereni muhatap alan hizmet tesbit davası açmanız gerekir.
Daha sonra ödenmeyen ücretleriniz için alacak davası açmanız gerekecek.
Hizmet tespit davası ve alacak davası açarsam kazanma ihtimalim yüksek mi? Davayı kazanamazsam mahkeme masrafları,avukat ücretleri 4bin tl yi bulabileceği söyleniyor. Bu da beni düşündürüyor
Kim atıyo bu iftiraları avukatlara bilmiyorum.
Kazanma olasılığınız yüksek. Mahkeme masraflarınız 1000 lirayı bulmaz.
Bütçenize uygun bir avukat kolaylıkla bulabilirsiniz.
Kolay gelsin
Elinizdeki belgeler ve aynı dönemde aynı işyerinde çalışmış kişilerin şahitliği ile çalışmanızı ıspatlama şansınız yüksek.
ilgilendiğiniz için teşektür ederim. Ben izmirdeyim bana yardımcı olabilecek avukatlar varsa görüşebiliriz.
İzmir barosuna başvurarak dilediğiniz kadar avukatla irtibata geçebilirsiniz.