merhabalar.eşim bana boşanma davası açtı.şiddetli geçimsizlik.ben boşanmak istemiyorum.ikitane çocuğumuz var (7 yaşında 1 yaşında)ve eşim 6 aylık hamile.boşanma gerçekleşirmi.ve boşanma durumunda çocuklarım kimde kalır.yardım ederseniz sevinirim.
Printable View
merhabalar.eşim bana boşanma davası açtı.şiddetli geçimsizlik.ben boşanmak istemiyorum.ikitane çocuğumuz var (7 yaşında 1 yaşında)ve eşim 6 aylık hamile.boşanma gerçekleşirmi.ve boşanma durumunda çocuklarım kimde kalır.yardım ederseniz sevinirim.
Anlaşmalı bir boşanma durumu sözkonusu değil ise çekişmlei boşanma davasına dönüşür. Eşiniz şiddetli geçimsizlik iddialarını ispatlamak zorundadır. ispatlarsai velayet, nafaka ve tazminat hakları doğar. Çocukların 3 üde annede kalır. Sizde çocuklar ve eşiniz için nafaka ödemek zorunda kalırsınız.
Geçmiş olsun..
İnsanların bir anlık sinirleri 3 çocuğuda geri dönüşü olmayan sorunlar yumağına itecek.Olayın boyutunu bilemem ama ""şiddetli geçimsizlik"" sebebi bana telafi edilebilir gibi geliyor. Fikrimi paylaşmak istedim . Saygılarımla...
"Eşiniz şiddetli geçimsizlik iddialarını ispatlamak zorundadır. ispatlarsa velayet, nafaka ve tazminat hakları doğar."
demiştim. Bakınız iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Eşiniz aranızda şiddetli geçimsilik olduğunu beyan edip dava açmış. Gerekçelerinide yazmıştır. Dövüyro / sövüyor / baskı uyguluyor / maddi yardımı yok/ aileme gitmeme karşıyor vs gibi..
İşte eşiniz mahkemede bu iddialarını deliller ve tanık ifadeleri ile ispat etmek zorundadır.
İspat edebilrise haklı edemezse haksız olur.