Re: Pert olmuş araç aldım
Öncelikle geçmiş olsun.Bu durum önceden daha sık yaşanıyordu yani kazalı arabayı kazasız olarak satma ama imkanlar geliştikçe öncelere göre daha seyrek yaşanır oldu.Noterden satışı bitirdiyseniz dava açarak geri iade talep etmeniz zor.Tabi hukukcu arkadaşlar daha iyi bilir ama Ben yıllardır araç alıp satan biri olarak hiç benzer b davada iade gibi bişey duymadım.Size tek tavsiyem araç pert olduğuna göre yüksek ihtimal şasisinde kaynak olabilir.Buda hem kullanırken hemde bir kaza durumda tehlikeye yol açabilir.Yani o araca şahsen ben güvenip yola çıkmam.Tekrar geçmiş olsun..
Kıssadan hisse; Babana bile güvenme demişler.
Geçmiş olsun.
Anneler derneğimi demiş bu sözü.?
Babana güvenme, babana kefil olma vs. bunlar doğru sözler değil.
Gücün varsa komşuna arkadaşına dara düşen herkese yardım et tedbiri elden bırakma yanlız. İnsan olmak bambaşka bir özelliktir insanlar arası dayanışma olmazsa bu dünya nasıl yaşanılır olur.
Esenkalın
Aracın trafiğe çıkması vb. konularda hiç bir sorun yaşanmaz. Noterde aracı halihazır haliyle görüp beğenerek aldığınıza dair imzanız bulunduğunudan hukuken herhangi bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Bu durumdaki araçlar piyasa değerinin birkaç bin lira altında fiyatla satılmaktadır. Örneğin aynı aracın kazasız olanının fiyatı 28 bin ve siz de bunu 25 bine aldıysanız fazla üzülmeyin derim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Anneler derneğimi demiş bu sözü.?
Babana güvenme, babana kefil olma vs. bunlar doğru sözler değil.
Gücün varsa komşuna arkadaşına dara düşen herkese yardım et tedbiri elden bırakma yanlız. İnsan olmak bambaşka bir özelliktir insanlar arası dayanışma olmazsa bu dünya nasıl yaşanılır olur.
Esenkalın
Sevgili Engin üstad;
Yazdıklarımı yanlış anlamayın. Ben aynen sizin düşünceniz doğrultusunda hareket edilmeli anlamında yazdım.
Elbette haklısınız, komşu komşunun külüne muhtaçtır derler.
Fakat tedbiri elden bırakmamalıyız. İnsan olarak üstümüze düşen vazifeleri yapamaz ve bundan menfaat sağlama gayretinde olursak; o zaman yazık bize.
Saygı ve sevgilerimle,
Yok size atfen yazmadım zaten toplumda yaygın hale gelmiş o kadar çok manasız ve kötü örnek söz, deyim var ki.
İnsanın eşi veya benzeri bir canlı varmı yer yüzünde, neden hayvan hayatını bitki hayatını örnekleyen sözler bu kadar taraf bulur onu bilmiyorum.
Sizinle hem fikir olmaktan onur duyarım saygı da sevgi de benden olsun size.
Ben sık araç alıp satan biri olarak değer konuşunda şunu söyleyebilirim araç 28 milyar hiç hatasız fiyatıyken, tamamı boyalı yani perte çıkmış ise zaten satmanız çok daha zordur çoğu müşteri bunu duyar duymaz fiyat dahi sormadan almaktan vaz geçer ama perte çıkmış arabanın ne gibi sorunlar ve riskler çıkaracağını bilmeyen birine 20-25 arasına satılabilir.Ancak böyle müşterilerde her an çevresinden aldığı duyum yada telkinlerle almaktan vaz geçebilir.Yani kısacası satmak isteyeni oldukça uğraştırır.Tekrar geçmiş olsun diyorum..
Doğru söylüyorsunuz sayın Bill. İkinci el araç alacakların ne kadar tanıdıktan da alacak olsalar bir servise göstermelerinde büyük yarar vardır. Ben fiyatları örnek olsun diye gelişigüzel verdim. Gerçek piyasa fiyatları farklı olabilir.
Cevap: Pert olmuş araç aldım
Pert olmuş ne demek yahu =)