-
Bağ-Kur mu SSK mı?
Merhabalar, size şu sıralar öğrenmemiz gereken önemli bir sorumuz olacaktı, cevaplarsanız çok seviniriz.
Annem 16.08.1963 doğumlu, bağ-kur başlangıcı 24.09.1996 ve 12 yıl 7 ay 8 gün toplam hizmet süresi.
Sormak istediğim işyeri kapatılacağı için bu bağ-kur devam edebilir mi, eger edebilirse ssk ya geçmek mi yoksa bağkur da kalmak mı daha mantıklı? emeklilik yaşı ve maaşı tahminen nedir bu durumlarda?
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.
-
Re: Bağ-Kur mu SSK mı?
Tam bir yanıt olmasada size iki sistem arasında ne kadar fark olduğuna illişkin genel bir bilgi verecek adresler şunlardır.
1- Hemen yazı yazdığınız konunun üzerindeki "SABİT KONU" lardan olan
<Emeklilikte Ne Değişiyor?
Av.Esin Kılıç <
konusunda; SSK / BAĞKUR sistemlerinin özelliklerine ayrıntılı biçimde değinilmiş.
2- Emeklilik yaş ve maaş hakkındaki ve esas sorunuzla ilgili daha geniş bilgiye ise şuradan ulaşabilirsiniz:
http://www.sgk-tr.com/bagkur-sorgula...m.html#more-46
Hatta bu linkteki "SSK&BAĞKUR dan Ne Zaman Emekli Olurum?" konu başlığı altında tıpkı sizin durumunuzdaki (ve doğum tarihinizdeki) birine verilen bir yanıt var.
Hatta ve hatta "Aylık Bilgisi" ni nasıl ve nereden hesaplayacağınızda bu adreste açık ve seçik anlatılmış.
Naçizane bir yardım teşebbüsü olarak nitelendiriniz lütfen..
-
Teşekkür ederim emek verip yazmışsınız sağolun.
Ancak okudum ama netleşmedi kafamda malesef.
SSK ya gecerse su yaş, şu kadar gün prim...
Bağ-Kur devam ederse şu yaş, şu kadar gün prim...
diye bir açıklama alabilirsem en azından, bilenler bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim...
-
Anneniz Bağkurda kalırsa, işyeri kapanır da isteğe bağlı olarak prim öderse(Bağkura sayılacak), yani Bağkurulukta 20 yıl süre (7200 gün) ve 53 yaşını tamamlama kuralına tabi.Anneniz 20 yılı 24.9.2016 da dolduracak.Bu süreden yaklaşık bir ay öncesinden de 53 yaşını tamamlayacak.
SSKlı olursa 24.5.1996-23.5.1997 arası sigortalılığı başlayan bayanlar için 20 yıl sigortalılık, 53 yaşını tamamlama ve 5900 gün prim ödemiş olma şartı vardır.
İyi günler...
-
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
Bu durumda alacağı maaş bakımından Bağ-kurda kalması mı SSK ya geçmesi mi daha iyi olur, ne tavsiye edersiniz?