500 saat fazla mesai yapmak zorunda bırakılmak...
merhaba yardım edeceklere teşekkürler,şu an bir bankada çalışıyorum artık bankacılığın yoğunluğuna dayanamıyorum ve istifa etmek istiyorum.
1) yılda ortalama 500 saat fazla mesai yaptırılıyorum,bu saatler ücret bordromda belli zaten.fazla mesai için rızam alındığını hatırlamıyorum ki eğer imzaladığım sözleşme de bir yerlere sıkıştırmışlar ise de yaptığım fazla mesainin yıllık 270 saatten çok olması, haklı nedenden dolayı istifamı gerektirir mi?
2) çalıştığım şube çok eksik bir personelle çalışıyor.bu da yüksek para riski taşıyan bir görevde,güvensiz bir ortamda çalışmama,daha çok yıpranmama,3-4 kişinin yapması gereken işi yüklenmeme neden oluyor,bu istifaya neden olabilecek haklı bir neden midir?
3) şube müdürünün istifamı kabul etmeyeceğini beni oyalayacağını düşünüyorum, ben ise yasal tüm haklarımı alarak ayrılmak istiyorum,sizce istifamı hangi yolla bildirmeliyim,noter mi?
4) dava edeceğim kurumun büyük bir kurum olması iyi avukatlara sahip olması bu haklarımı alamamama neden olabilir mi? son olarak bana avukat gerekli,haklarımı elde edebileceğime inanan bana yardımcı olabilecek avukat arkadaşlar : ula_sh@hotmail.com adresine yazabilirler.