Yeni çıkan vicdanı red doğru mudur?
dün akşam fox on haberde bir şey duydum ama ancak sonunu yakaladım yeni bir yasa çıkacakmış yurt dışında veya yurt içinde yaşayanlar istedikleri taktirde askere gitmeme hakkına sahip olacaklarmış böyle birşey var mı tam olarak nedir açıklar mısınız ?
Re: Yeni çıkan vicdanı red doğru mudur ?
Yanlış duymuşsunuz, askerlik yapmayanlar vatandaşlıktan çıkartılmayacak
benim bildiğim kadarıyla zaten askerliğini yapmayanlar vatandaşlıktan çıkmak isteseler bile bu olamıyordu , şu anda yine askerliğini yapmayanlar vatandaşlıktan çıkamıyorlar yani öyle mi ?
ikinci sorum ise , vicdani red hakkını kullanarak askere gitmeyen tc vatandaşları ileride ne gibi eksiklikler yaşar , ileriki yaşantılarında bir olumsuzluk yaşar mı ?
Alıntı:
darnglove rumuzlu üyeden alıntı
benim bildiğim kadarıyla zaten askerliğini yapmayanlar vatandaşlıktan çıkmak isteseler bile bu olamıyordu , şu anda yine askerliğini yapmayanlar vatandaşlıktan çıkamıyorlar yani öyle mi ?
ikinci sorum ise , vicdani red hakkını kullanarak askere gitmeyen tc vatandaşları ileride ne gibi eksiklikler yaşar , ileriki yaşantılarında bir olumsuzluk yaşar mı ?
vicdani red diye hak varmı ki bunu kullanıp askere gitmeyecekler.
Böyle bir hak olmadığı için bildiğin asker kaçağı muamelesi görürler. yakalandıkları yerde askere alınırlar
askerlik yapmayanlar tc vatandaşlığından çıkarılmayacak derken bunun bir cezası olmayacak anlamına gelmiyor mu peki ben mi yanlış anladım ?