Annemin Evine Haciz Gidermi
Merhaba arkadaşlar ben 25 yaşındayım ve grafikerim ama şu an işsizim. 2008 yılında bir reklam şirketine ortak oldum, ortağım benden kredi kartı çıkartmamı istedi bende çıkarttım, şirketin giderleri için, kendi giderleri için 1000 ytl'lik 4 farklı kartını limitleri doluncaya kadar kullandı. 4 Ay sonra ortağım ortalıktan kayboldu kendisine ulaşamıyorum ve geçen zaman içinde kredi kartı borçlarını ödeyemedim. Annemle babam ayrı olduğundan ötürü ben ikisinin yanındada yaşamamaktayım kendime ait bir evimde yok yada her hangi bir malımda. Bankalar annemin evine haciz işlemlerini başlatacaklarına dair yazılar göndermişler lakin ben annemin yanında 3 senedir kalmıyorum ikametgahımda onun evinin üzerinde değil. Bu durumda annemin evine haciz gidermi ? gitmemesi için ne yapması gerekiyor. Yada benim ne yapmam gerekiyor borcu ödeyebilecek durumum yok.
Re: Annemin Evine Haciz Gidermi
Alıntı:
darklore rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar ben 25 yaşındayım ve grafikerim ama şu an işsizim. 2008 yılında bir reklam şirketine ortak oldum, ortağım benden kredi kartı çıkartmamı istedi bende çıkarttım, şirketin giderleri için, kendi giderleri için 1000 ytl'lik 4 farklı kartını limitleri doluncaya kadar kullandı. 4 Ay sonra ortağım ortalıktan kayboldu kendisine ulaşamıyorum ve geçen zaman içinde kredi kartı borçlarını ödeyemedim. Annemle babam ayrı olduğundan ötürü ben ikisinin yanındada yaşamamaktayım kendime ait bir evimde yok yada her hangi bir malımda. Bankalar annemin evine haciz işlemlerini başlatacaklarına dair yazılar göndermişler lakin ben annemin yanında 3 senedir kalmıyorum ikametgahımda onun evinin üzerinde değil. Bu durumda annemin evine haciz gidermi ? gitmemesi için ne yapması gerekiyor. Yada benim ne yapmam gerekiyor borcu ödeyebilecek durumum yok.
Evet sözleşmede sizin adresiniz orası gözüktüğü icin tebligatlar oraya gider,bu hususta bankaya aynen yeni adresinizi belirtir ihtarınızı yazılı olarak bildirin.
Birde anneniz size ait tebligatları almasın nasıl olsa muhtardada kaydınız annenizin ikameti üzerine bulunmamaktadır.
Ayrıca annenizin evine hehangi bir haciz durumu icin geldiklerinde orada ikamet etmediğinizi bu ikametinde kendine ait olduğunu belirtsin. sizin orada ikamet ettiğinizi tespit edememeleri ve tebligatında bu adrese yapılamaması durumunda biraz işleri gücleşecektir. Anneniz tebligatları almasın.
Re: Annemin Evine Haciz Gidermi
Şu durumda düşünmeniz gereken annenizin evine gidecek icra değil bizzat kendiniz olmalısınız. Sonuçta anneniz sizin borcunuzdan sorumlu değil. Yanında dahi barınsanız anneniz evdeki eşyaların kendisine ait olduğunu ispat edip haczedilmesini engelliyebilir. Öncelikle kendinizi düşünün çünkü borç henüz yeni. Çok fazla faiz bindiğini zannetmiyorum anaparanın üzerine.
Borç bulmaya yahut 36 ay vadeli kredi bulmaya çalışıp bankalara olan borcunuzu kapamaya çalışmanızda yarar var.
Hep işsiz kalacak haliniz yok eninde sonunda bir yerde çalışmaya başlıyacaksınız ve maaşınızın 4/1 ine el konulacak. Borcu şuan kapatmazsanız çok daha fazla zarar edeceğinizden emin olabilirsiniz. Belli bir noktaya ulaştıktan sonra çığ gibi büyür bu borç ve altından kalkamazsınız.