Kiracım Kirayı ödemiyor nasıl tahliye ettiririm.
Merhaba, evimi 15 Mayıs 2008-15 Mayıs 2009 tarihleri arasında 1 yıllık olarak kira sözleşmesi ile kiraya verdim 15 Mayıs 2009 tarihinde evi tahliye edeceğine dair tahliye taahhütnamesi aldım. Kiracım kirasını 3 ay normal zamanında ödedi fakat sonra aksatmaya başladı telefonlara cevap vermedi başka şehirde olmam nedeniyle yakınlarımı gönderdim zor zahmet 2-3 ay gecikmeli kiramı aldım 3 ncü sefer kiraları aksatınca (3 ay hiç ödemedi) 3 Nisan 2009 da noter kanalıyla ihtarname çektim 1 hafta sonra 3 aylık kirayı ödedi ihtarnamede hem kirayı ödemesini hemde kira sözleşmesini yenilemeyeceğimi 3 Nisan tarihli İhtarnamede bildirdim. Kiracım 15 Mayısta yatırması gereken kirayı 29 Mayıs itibari ile halen yatırmadı cep ve ev telefonları kapalı ulaşamıyorum. Bende bulunduğum şehirde kirada oturuyorum kiracımın kirayı aksatması beni zor durumda bıraktığından evimi tahliye etmesini isteyeceğim nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.
Re: Kiracım Kirayı ödemiyor nasıl tahliye ettiririm.
Evinizin bulunduğu bölgede bir avukata vekalet verebilir, Örnek No 13 ile icra takibinde bulunabilirsiniz. Haciz ve tahliye talep edilen takibe itiraz edilmediği takdirde tahliye davası açılabilir. Farkı olarak iki haklı ihtarname dolayısıyla da tahliye davası açılabilir.