Ltd.Şti Devirini Bütün Vecibeleriyle Devretmek
Öncelikle fikrini bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.
Tamamen hukuki cahillik ve iyi niyetimizden dolayı sorunlar yasamaktayız.2001 senesinde calıştıgım işyeri sirket olma kararı aldı ve kendisinin bankalarla sorunlu oldugu için bankalardan sadece post makinası alana kadar şirketi adımıza açmak istediğini ve hemen akabinde sirket devrini butun vecibeleriyle deviralacagını soyledi.Bu durumdada hiç bir sorunla karsılasmıyacagımızı belirtti.Ve sirket devri soyleiği gıbı hemen almadı 2004 senesinde tescil edildi.Bu sure içerisinde vekaletle zaten butun işleri kendisi yurutmekteydi yani bankalar v.dairesi sigorta hiç bir resmi kurumda imzam bulunmamakta.Fakat ssk dan tebligat geldi.Şimdi benim merak ettiğim bu sahıs gecmiştede aynı taktikle şirketler acmış yani sabıkalı naylon faturalar vs. vs. Şimdi ben bu borçlardan sorumlu tutuluyorum fakat imzam yok sirket yetkilisi olarak sorumluyum devri butun vecibeleriyle kendisine aldığı için borçlardan bu sahıs sorumlu değilmidir.Ayrıca dolandırıcılıktan dava acabilirmiyim,açarsamda cezası ne olur.Bu sahsın gecmişteki sabıkaları dolandırıcılık vergi kacakcılıgı ve bunun gibi oldukca kabarık dosyaları mevcut.Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim
Re: Ltd.Şti Devirini Bütün Vecibeleriyle Devretmek
Alıntı:
Huzur35 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle fikrini bilgisini paylaşan herkese teşekkürler.
Tamamen hukuki cahillik ve iyi niyetimizden dolayı sorunlar yasamaktayız.2001 senesinde calıştıgım işyeri sirket olma kararı aldı ve kendisinin bankalarla sorunlu oldugu için bankalardan sadece post makinası alana kadar şirketi adımıza açmak istediğini ve hemen akabinde sirket devrini butun vecibeleriyle deviralacagını soyledi.Bu durumdada hiç bir sorunla karsılasmıyacagımızı belirtti.Ve sirket devri soyleiği gıbı hemen almadı 2004 senesinde tescil edildi.Bu sure içerisinde vekaletle zaten butun işleri kendisi yurutmekteydi yani bankalar v.dairesi sigorta hiç bir resmi kurumda imzam bulunmamakta.Fakat ssk dan tebligat geldi.Şimdi benim merak ettiğim bu sahıs gecmiştede aynı taktikle şirketler acmış yani sabıkalı naylon faturalar vs. vs. Şimdi ben bu borçlardan sorumlu tutuluyorum fakat imzam yok sirket yetkilisi olarak sorumluyum devri butun vecibeleriyle kendisine aldığı için borçlardan bu sahıs sorumlu değilmidir.Ayrıca dolandırıcılıktan dava acabilirmiyim,açarsamda cezası ne olur.Bu sahsın gecmişteki sabıkaları dolandırıcılık vergi kacakcılıgı ve bunun gibi oldukca kabarık dosyaları mevcut.Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim
Şirket türünüz limited sanırım ve sizde şirket müdürüydünüz 2001-2004 arasında... Bunları varsayarak cevap veriyorum. Limited şirketlerde müdürün hisse devri yapsa bile vergi dairesine ve ssk ya olan borçlardan sorumluluğu devam eder. Resmi kurum ille de sizin imzanızı aramak zorunda değil. Vekalet verdiğiniz kişi de adınıza işlem yapabilir ve bu işlemlerden de aynı siz kendiniz imzalamışsınız gibi sorumlu olursunuz. Ancak Naylon faturaya gelince iş biraz değişir. Elinizde deliller burda önem kazanır. Ucunda hapis cezası da olduğundan burada suçu kim işlemiş, sonuçlarından kim faydalanmış ona bakılır. Eğer naylon faturalarda el yazınız veya imzanız yoksa, fatura alan taraflarda bu naylon faturaları sizden aldıklarını beyan etmiyor diğer şahsı söylüyorlarsa, ayrıca bu faturalarla ilgili paraları elden veya bankadan siz çekmemişseniz ıspatlamanız karşılığında hapis cezası almazsınız. Genelde uygulamada görülen kesilen yüksek naylon faturalar yüzünden aşırı vergi borçları doğduğu yönündedir. Dava sürecinde faturaların naylon olduğu anlaşılırsa vergi borçlarının büyük bir çoğunluğuda silinecektir. Dolandırıcılık davasına gelince size ne vaat ederek sizi kandırdığı önemli. Yoksa verdiğiniz vekaletname ile vekalet konularına uygun işlemleri dolandırcılık sayılmaz. Çünkü vekaleti noterde kendi iradeniz ile imzaladınız. Verdiğiniz bilgiler yetersiz olduğundan burada ancak bu kadar cevap yazabiliyorum.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN