Antetli kağıda imza ile borç tahsil edilebilir mi?
merhaba bundan yaklaşık 1 yıl önce kendi işinde kullanması için arkadaşım bana elimdeki parayı alıp buna karşılık aylık anapara üstünde komisyon vermeyi teklif etti bu kişi 10 yıldır arkadaşım ve güvenilir diye düşündüm bana başta çalıştığı diğer bir firmanın hamilime yazılmış çekini veriyordu bende vadesi geldiğinde çeki götürüp aradaki anapara üstündeki rakamı alıp geri kalan için tekrar çek yazdırıyordum daha sonra almamaya başladım ve son 5 aydır bu kişiden para alamaz oldum en son 40 gün önce anaparamı istedim birsürü şey ortaya sürdü en sonunda mayıs 22 sinde adıma yazılmış şirketin antetli kağıdına bilgisayarda yazılmış içeriğinde benden nisan 2008 de 49 bin tl aldığını buna karşılık her ay bu paranın kullanılmasına istinaden % 4 komisyon vereceğini ve paranın geri istenmesi durumunda da 5 iş günü içinde ödenmesinin kararlaştırıldıgını belirten bir yazı yazıp altına şirket kaşesi vurdu ve imzaladı kişi imza yetkisi olan 2 kişiden birisidir şirkette bu kağıtla alacağımın tahsiline hangi yolla gidebilirim ve bu nekadar sürer son sorum da yasal faizinide talep edebilirmiyim teşekkürler
not: şirket ortağı her 2 kişinin de üstüne banka kredisi ile çekilmiş banka ipotekli birer daire ve ipoteksiz bir işyeri bulunmaktadır.
Re: Antetli kağıda imza ile borç tahsil edilebilir mi?
cevap verebilecek kimse yokmu acaba konuyla ilgili ?
Cevap: Re: Antetli kağıda imza ile borç tahsil edilebilir mi?
Merhabalar,
Yazi ile borcunu kabullenmis oldugu icin alirsiniz,daha önce ben bu sekilde bir parayi tahsil etme yoluna gidecektim tarafli anlasma sonucu yasal isleme baslamadim.Ancak bildigim kadariyla senet gibi isleme konulmuyor,anlasma üzerinden alacak davasi aciliyor.Ben sadece icinizi rahatlatmak icin alindigi bilgisini paylasmak istedim ama detayli bilgi icin bir avukat arkadasin cevabi daha uygun olacaktr.Gecmis olsun umarim sizde karsilikli anlasirsiniz.