Yeniden Tebligat Talebi Olur mu?
İyi günler benim HSBC bankasına olan kredi kartı borcum ödenmemiş ve icraya düşmüş.. Avukatın bana ulaşmasıyla borcun 800 TL olduğunu öğrendim ancak elime hiçbir tebligat ulaşmadı.. Bankadaki bütüm ikametgah adreslerime ve bu adreslerin bağlı olduğu muhtarlıklara baktım ve tebligata ulaşamadım.. Avukattan elindeki tebligat örneğini fax olarak göndermesini istedim ancak avukat bunun kanunlara aykırı olduğunu söyledi.. Ben bu tebligat bilgilerine, kaçıncı icra mahkemesinde dosyamın olduğunu ve dosya numaramın kaç olduğunu nasıl öğrenebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Re: Yeniden Tebligat Talebi Olur Mu ?
Faks çekilmesi kanunlara aykırı değil ama ne iş anlamadım. Avukat değilde sekreter yardımcı eleman olabilir belki.Bari dosya numarasını verin diyebilirsiniz gidip fotokopi alın dosyadan ona göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Sn. Engin Bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. Ben ankaradyım avukat istanbulda yani kendisiyle yüzyüze görüşme imkanım yok.. kendisinden fax cekmesini istedigim de bana böyle bir cevap verdi.. peki kendisinden dosyanın kaçıncı icra olduğunu ve dosya numarasını öğrenme hakkım var mı? avukatın bana söylediği rakamın doğru olduğuna itimat etmek zorunda mıyım ?
Elbette var kıllık yapmaya devam ederlerse en yakın notere giderek
"... Bankasınca sizin tarafınızdan icra takibine verildiğini öğrendiğim borca ait icra dairesinden elime tebligat gelmemiştir. İcra dairesi ve dosya bilgilerinin tarafıma üç gün içinde yazılı olarak bildirilmesi aksi halde usulsüz yapılmış ve yapılacak işlemler için itiraz, hakkınızda şikayet yoluna gideceğimi ihtar ederim" diye özetlenebilecek bir ihtarname gönderin gerçek adresiniz yazsın bu ihtarda tabi.
Kolay gelsin
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Elbette var kıllık yapmaya devam ederlerse en yakın notere giderek
"... Bankasınca sizin tarafınızdan icra takibine verildiğini öğrendiğim borca ait icra dairesinden elime tebligat gelmemiştir. İcra dairesi ve dosya bilgilerinin tarafıma üç gün içinde yazılı olarak bildirilmesi aksi halde usulsüz yapılmış ve yapılacak işlemler için itiraz, hakkınızda şikayet yoluna gideceğimi ihtar ederim" diye özetlenebilecek bir ihtarname gönderin gerçek adresiniz yazsın bu ihtarda tabi.
Kolay gelsin
Engin Bey ilginize çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
kıllık yapmaya devam ederlerse
Anlamadım ?
Yapılan muameleye siz daha uygun deyimi yazarmısınız.